Kiderült, melyik alkatrész hiányzott, mikor kiszakadt az ajtó az Alaska Airlines gépén januárban

Kiderült, melyik alkatrész hiányzott, mikor kiszakadt az ajtó az Alaska Airlines gépén januárban 

Egy előzetes jelentés szerint a Boeing 737 MAX 9 típusú repülőgép ajtópaneljén hiányzó csavarokat találtak.
Hivatalos vizsgálat indult az alaszkai járaton történtek után a Boeing-gel szemben

Hivatalos vizsgálat indult az alaszkai járaton történtek után a Boeing-gel szemben 

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) hivatalos vizsgálatot indít a Boeing 737 MAX 9-es géptípusának ügyében.
Ismét repülési engedélyt kapott a Boeing 737 MAX

Ismét repülési engedélyt kapott a Boeing 737 MAX 

Igen, ha valakinek kétségei lennének, azt megnyugtatjuk: ez ugyanaz a típus, amelyet több légitársaság is betiltott két éve, azt követően, hogy két gép is lezuhant, közel 350 ember halálát okozva ezzel.
Már repülhetnének az ominózus Boeingek, csak épp nincs légiforgalom

Már repülhetnének az ominózus Boeingek, csak épp nincs légiforgalom 

Visszavonta az Egyesült Államok légügyi hatósága a Boeing 737 MAX újgenerációs keskenytörzsű típus repülési tilalmát.
Felfüggesztette a Boeing a 737 MAX gyártását

Felfüggesztette a Boeing a 737 MAX gyártását 

Januártól felfüggesztik a 737 MAX típusú repülőgépek gyártását - jelentette be hétfőn késő délután kiadott közleményében a Boeing amerikai repülőgépgyártó.

Mélyen a zsebébe nyúlhat most a Boeing 

Közel 6,5 milliárd dollár extra kiadást prognosztizál az első féléves pénzügyi jelentésében a Boeing amerikai repülőgépgyártó a 737 MAX repülési tilalmával kapcsolatban.
Még tovább húzódhat a 737 MAX repülési tilalma

Még tovább húzódhat a 737 MAX repülési tilalma 

Öt fontos feltételt támasztott az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) a Boeing 737 MAX típus repülési tilalmának feloldásával kapcsolatban, ezek között olyan új pontok is szerepelnek amelyek miatt még tovább húzódhat az engedélyezési folyamat - írja az Airportal.hu

Boeing-vizsgálat  

Újabb lehetséges hibát találtak a Boeing 737 MAX típusú repülőgépeken - jelentette be szerdán az amerikai repülésbiztonsági hivatal (FAA).

Elismerték, hogy hibáztak 

A Boeing amerikai repülőgépgyártó óriásvállalat vezetője vasárnap elismerte, hogy cége hibát követett el a 737 MAX típusú gépekkel kapcsolatban, és időbe telik a bizalom visszaszerzése két személyszállító gépük lezuhanása után.
Csak év vége felé repülhetnek újra a betiltott Boeing-ek

Csak év vége felé repülhetnek újra a betiltott Boeing-ek 

Leghamarabb csak 2019 végén kaphat ismét zöld utat a hatóságoktól a 737 MAX, hogy repüljön – erről maga a Boeing vezérigazgatója beszélt - írja a hvg.hu

A Boeing befejezte a szoftverfrissítést 

Befejezte a vitatott 737 MAX típusú repülőgépek szoftverjének frissítését - jelentette be a Boeing repülőgépgyár.

Egymilliárd dollárt is fizethet a 737 Max-katasztrófák áldozatainak a Boeing 

Az összeget az alapján is számolják, hány percig tudtak arról az utasok, hogy meg fognak halni - írja a hvg.hu.

A Boeing már egy éve tudott a típushibáról 

A Boeing vezetése már a tavaly őszi indonéz repülőgép-katasztrófa előtt egy évvel tudott a 737 MAX repülőgépek típushibáiról, de hallgatott róluk - írta a The Wall Street Journal című lap vasárnap esti internetes kiadásában.

Összeállnak a légügyi hatóságok a Boeing MAX átvizsgálására 

Közösen vizsgálja át a Boeing 737 MAX-ek módosításait több ország légügyi hatósága a Szövetségi Légügyi Hatósággal (FAA) együtt, a folyamat április végén indulhat és 90 napot vehet igénybe - írja az AIRportal.hu

Frissítette a Boeing a 737 MAX szoftverét 

Kiadta a szoftverfrissítést a Boeing a 737 MAX típusváltozathoz, ennek fő eleme a balesetek miatt fókuszba került átesésvédelmi rendszer, az MCAS módosítása - írja az AIRportal.hu

Kényszerleszállást hajtott végre a problémás Boeing-típus egy újabb gépe 

Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre Orlandóban a Southwest légitársaság Boeing 737 MAX 8 típusú repülőgépe.

Teljesen új szoftvert kapott a Boeing MAX 

A Boeing repülőgépgyár üzembe helyezte a közelmúltban két légi katasztrófában is érintett 737 MAX típusú gépek automatikájának új szoftverét, és dolgozik a kezeléséhez szükséges kézikönyvön, írja az MTI.

Trump: átmenetileg a földön maradnak a Boeing vitatott géptípusai 

Átmeneti időre kivonják a forgalomból a Boeing repülőgépek vitatott 737 MAX 8 és MAX 9-es típusait - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerdán a Fehér Házban.

Szoftverprobléma miatt zuhanhattak le a Boeing 737 MAX gépek 

Érsek M. Zoltán légiközlekedési szakértő szerint a robotpilóta szoftverének problémája miatt zuhant le a vasárnap Etiópiából és az októberben Indonéziából induló Boeing 737 MAX típusú repülőgép.

Tömegesen tiltják le az égről az államok a lezuhant etióp gép típusát 

Felfüggeszti az összes Boeing 737 MAX-8 és MAX-9-es üzemelést a kontinensen az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA).

75 új Boeing a Jet Airways flottájában 

Az indiai Jet Airways légitársaság 75 db új Boeing 737 MAX repülőgépet rendelt, melynek első darabjai már év végén szolgálatba állhatnak.

Az egyik legmodernebb Boeing a Travel Service flottájaban 

A Travel Service csütörtökön vette át az első, 737-8 Max típusú repülőgépét. További 38-ra van megrendelése a Boeingtól. Ez a típus a Boeing legújabb repülőgépe a 787 Dreamliner üzembe állítása óta, és rengeteg fejlesztést átemeltek a Dreamliner típusról a már jól bevált 737-es legújabb generációjának tervezésekor - újságolta csütörtökön a légitársaság.

230 utast tud szállítani a Boeing új, keskenytörzsű repülőgépe 

A június 19-én kezdődött Paris Air Show kiállításon mutatta be a gyártó a szakmai közönségnek a Boeing 737-es új, eddigi legnagyobb változatának, a MAX 10-nek a terveit.

Beérőben a Ryanair új koncepciója? 

„Kedvesebbek vagyunk az utasainkhoz” - állította Klaudia Kalazna, a légitársaság régiónkért felelős értékesítési és marketing menedzsere sajtósa kedden, Budapesten, a Ryanair jövő évi terveit bemutató esemény alkalmával.

Új gépek érkeznek a Ryanair flottájába 

A Boeing 737 Max 200 a legújabb változata a fapados repülőgépeknek, azonban ez sem lesz elég az Atlanti-óceánon túli régió meghódításához.

Elérte a kétezres rendelésszámot a Boeing 737 MAX 

Elérte a kétezres rendelésszámot az amerikai Boeing legújabb fejlesztésű, keskenytörzsű 737-esének MAX változata - közölte a gyártó kedden az MTI-vel.

Hatvanegy újgenerációs Boeinget vesz az Air Canada 

Hatvanegy újgenerációs, Boeing 737 MAX repülőgép rendelését véglegesítette kedden az Air Canada, az üzlet értéke listaáron 6,5 milliárd dollár - közölte kedden a Boeing az MTI-vel.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!