hirdetés
hirdetés

Drótszamárral a Velencei-tó körül

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára ünnepélyes keretek között vágta át szombaton délelőtt Pákozdon, a Katonai Emlékparkban az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló kerékpárút átadását jelképező szalagot.

Munkatársunktól

hirdetés

Az út az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az ünnepségen részt vett L. Simon László, országgyűlési képviselő, Tóth István, a Velencei-tó Környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Takács János, Pákozd község polgármestere, Oláhné Surányi Ágnes, Velence város polgármestere, valamint Mészárosné Hegyi Gyöngyi, Sukoró község polgármestere.

Mi hiányzott?

A több mint félmilliárd forintos uniós forrásból megvalósuló kerékpárút-hálózat befejező szakaszának - amely a térség főbb turisztikai látványosságait kapcsolja össze - elkészültével Pákozd, Velence és Sukoró települések régi törekvése valósult meg. Mostanáig ugyanis hiányzott az a körülbelül 15 km-es kerékpárút-szakasz, amellyel immáron biztonságosan és kényelmesen körbekerékpározhatóvá vált a Velencei-tó.

A 15,4 kilométernyi kerékpárút öt új pihenőhellyel és hat információs táblarendszerrel készült el, valamint négy helyen kerékpárkölcsönzésre is van lehetőség..

A sportért felelős államtitkár avató beszédében elmondta, hogy államtitkársága az idei évben csaknem 600 millió forintot különített el szabadidősport feladatokra. Ez az összeg így majdnem duplája a 2010-ben a szabadidősport szféra működtetésére és fejlesztésére szánt állami forrásnak.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai