hirdetés
hirdetés

Eljött a nap, amikor a világ legmodernebb repülője leszállt Ferihegyen

A Swiss International Air Lines (SWISS) menetrend szerinti járataként érkezett a magyar fővárosba a világ első Bombardier CS100-as utasszállító repülőgépe — közölte hétfőn a légitársaság.

hirdetés

Első „munkanapján”, július 15-én Budapestre, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre vezetett az útja a SWISS új, Bombardier CS100 repülőgépének. A menetrend szerinti LX 2258/59-es Zürich – Budapest – Zürich járat 19:05 perckor landolt a magyar fővárosban, majd 19:45-kor indult vissza a legnagyobb svájci városba. A géptípus fokozatosan váltja ki a Budapest és Zürich között eddig közlekedő Avro RJ100-asokat, így a magyar utasok is egyre többször fedezhetik fel a Bombardier CS100-as gépet a Budapestről induló SWISS járatokon.

A SWISS július 1-jén vette át a világon elsőként a Bombardiertől az első CS100-at, de szerkesztőségünk még ezt megelőzően meghívást kapott a típus első, utasokkal történő repülésére. Az útról szubjektív eszköztesztben számoltunk be A szűzrepüléskor azonban még mi sem sejtettük, hogy a Swiss elvárásaihoz igazított gép gép 23,7 köbméteres raktere 177 901 Lindor csokoládédobozt képes elnyelni, de beleférne 59 svájci Le Gruyère sajtkerék is. De ennél talán fontosabb, hogy kategóriájában jóval tágasabb hely jut az utasoknak.

Utasok és spotterek örömére az öreg Avrojeteket váltó CSeries hatótávolságánál valamint 125 fős kapacitásánál fogva gyakori vendég lesz Budapesten is.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai