hirdetés
hirdetés

Igazak voltak a pletykák: tényleg repül az Austrian Los Angelesbe

2017. április 10-től hetente hatszor közlekedik az Austrian Airlines (AUA) közvetlen járata Los Angelesbe. Ez lesz az első alkalom, hogy sogórék légi fuvarosa az USA nyugati partjára indít járatot — tudtuk meg a légitársaságtól.

hirdetés

A Boeing 777-200-assal repült útvonallal Austrian Airlines már heti 44 járatot fog üzemeltetni Észak-Amerikába. Egyelőre csak a nyári menetrendben tervezik a járatot. Nem csupán a közvetlen, point-to-point forgalomra alapoznák a kihasználtságot, hanem legalább ennyire az átszálló utasokra is. Mind Bécs (VIE), mind pedig Los Angeles (LAX) remek további átszállási lehetőségeket kínál különösen a Star Alliance-tag légitársaságok útvonalain.

A VIE-LAX járat (OS 081) vasárnap kivételével minden napon délelőtt 10:00-kor száll fel Bécsből és érkezik aznap délután fél kettőkor. A LAX-VIE járat (OS 082) délután 15:05-kor indul, Bécsbe másnap déli 12-kor érkezik.

A Lufthansa-csoport légitársaságai Bécs, München, Frankfurt, Zürich hub repülőtereken keresztül a 2017-es nyári menetrenddel  vasárnap kivételével napi 5 járatot kínálnak Los Angelesbe.

Mint arról az Austrian Airlines hongkongi járatnyitása alkalmából írtunk, az AUA már tervezte egy ideje a nyugati part „bevételét”. Bő egy hete azonban Andreas Otto, az AUA kereskedelmi igazgatója még nem kívánta megerősíteni az értesüléseket. Arra azonban felhívta a figyelmet, hogy az AUA tavalyi 10,8 millió utasából 1,2 millió utazott hosszú távon. Ennek több mint a fele, 662 ezer utas repült észak-amerikai nagyvárosokba — Washington, New York (JFK, Newark), Chicago, Miami, Toronto.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai