hirdetés
hirdetés

Horvát-magyar együttműködésben épült kerékpárút

Közel 1,6 millió eurós költséggel, horvát-magyar együttműködésben épült összesen, csaknem 8 kilométernyi kerékpárút Zalakaroson és a horvátországi Križevciben.

hirdetés

2019. április 27.-én került sor a zalakarosi kerékpárút avató rendezvényre, ahol Novák Ferenc Zalakaros város polgármestere Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Mario Rajn, Krizevci város polgármestere társaságában adta át a zalakarosi szakaszt. A kerékpárutat a zalakarosi általános iskolások azonnal birtokba vették a II. Go Bike szemléletformáló túrán.

A meglévő gazdag természeti értékek és kulturális örökség, a kedvező földrajzi fekvés és a jelentős idegenforgalmi kapcsolatok miatt az aktív és szabadidős turizmusban komoly potenciál rejlik. Ennek érdekében a partnerek kerékpáros infrastruktúra fejlesztését tűzték ki célul Križevciben és Zalakaroson. Összesen 7,84 km kerékpárút került kiépítésre és fejújításra, ebből 4,9 km Križevciben és 2.94 km Zalakaroson. A kivitelezések 2018 tavaszán kezdőtek és 2019. tavaszára mindkét településen befejeződtek. A projekt teljes költsége 1.593.125,95 EUR. A partnerek több szakmai találkozót, study tourt szerveztek, kerékpáros térképet készítettek, de a projekt zárásáig 2019. 06.30.-ig egy nagyobb nemzetközi kerékpáros versenyt is közösen valósítanak meg. 

Zalakaroson idén kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros programokra, kiváló adottságaira a Go Bike integrált városmarketing kampánnyal erősített rá a fürdőváros. A program keretében 0. nappal és Szabadics Ride Warm-up partyval bővül a június 21 – 23 között megrendezésre kerülő Mapei Tour de Zalakaros, amely mára az ország egyik kedvenc kerékpáros versenyévé nőtte ki magát. A Go Bike program keretében továbbá bringás ticketek igényelhetők a helyi Tourinform Irodában, amelyek kedvezményes belépőre válthatók az ország első kerékpárosbarát fürdőjében, a Zalakarosi Fürdőben, de szállásfoglalásukhoz is tölthetnek le Go Bike utalványt azok, akik az akcióban résztvevő szálláshelyek valamelyikében foglalnak.

 

A fürdőváros az idei kulináris küldetését is a tematikához igazította, amelynek keretében keresik Magyarország első bikefood ételét. Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a receptverseny nevezőit, hiszen nemrégiben debütált a bombahír, hogy az idei Mapei Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai