hirdetés
hirdetés

Iráni légi járatok indulhatnak Európába

Az Európai Unió enyhített az iráni légitársaság ellen hozott korábbi korlátozásokon, az Iran Airnek lehetővé válik, hogy járatokat indítson Európába - jelentette be Brüsszelben Violeta Bulc közlekedésügyi uniós biztos csütörtökön.

hirdetés

Elmondta: a korlátozások enyhítését egy áprilisban sikeresen lefolytatott technikai vizsgálat tette lehetővé, így megnyílhat az európai légtér az Iran Air járatai számára.

A tájékoztatás szerint Irán Boeing 747-200, a Boeing 747SP és a Fokker 100 típusú repülőgépein kívül valamennyi polgári és kereskedelmi forgalmat bonyolító repülőgépe beléphet az európai légtérbe.

Az ország nukleáris programja miatt bevezetett szankciók megnehezítették az repülőgép-alkatrészek beszerzését, ami a légiközlekedési vállalat járműveinek műszaki állapota leromlásához vezetett. A repülőgépek ezért nem feleltek meg a szigorú európai szabályozásnak.

Beszámolók szerint Irán a szankciók feloldását követően megkezdte légijármű-parkjának felújítását és megegyezés született az amerikai Boeing gyártócéggel is új repülőgépek beszerzésére.

Violeta Bulc arról is tájékoztatott, hogy az indonéz Lion Air, Citilink és Batik Air gépei, valamint az Air Madagascar és a Zambian Airlines is lekerült az európai feketelistáról.

A korlátozások csütörtöki feloldását követően az európai légteret érintő feketelistán további 216 légitársaság szerepel.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai