hirdetés
hirdetés

Jó hírt kaptak a taxisok

Csütörtöktől azt a szabályt, amely szerint 10 évesnél öregebb taxi nem közlekedhet, 2022 végéig felfüggesztette a kormány.

hirdetés

A szerda esti Magyar Közlönyben megjelent rendelet a 2015-ben született jogszabályt módosítja. A 2022. december 31-ig szóló engedmény arra a személytaxi-szolgáltatás végzése során használt személygépkocsira vonatkozik, amelynek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet a 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el.

 

Az engedmény azon vállalkozások által üzemben tartott, azon személygépkocsikra alkalmazható, amely vállalkozás 2020. március 1. napján hatályos tevékenységi engedéllyel, valamint az általa üzemben tartott személygépkocsira kiadott, hatályos engedélykivonattal rendelkezett. Nem jár az engedmény a vállalkozás tevékenységi engedélye vagy a személygépkocsi engedélykivonata időbeli hatályának lejártát követően. Kivétel, ha a közlekedési hatóság az adott járművet - a 2020. március 1. napján üzemben tartó vállalkozás kérelme alapján - az engedélykivonat időbeli hatályát meghosszabbította.

(forrás: napi.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai