hirdetés
hirdetés

Két új biztonsági ellenőrző pontot épít a Budapest Airport

Két új utasbiztonsági ellenőrző pontot telepít a Budapest Airport a Liszt Ferenc-repülőtérre, hogy a nyári csúcsforgalomban is 15 perc alatt maradjon az utasbiztonsági ellenőrzésre való várakozás időtartama.

hirdetés

Jelenleg a biztonsági ellenőrzést megelőző várakozási idő a legforgalmasabb időszakban is a nemzetközi sztenderdnek számító 15 perc alatt marad, a két új ellenőrzőponttal ez az idő a növekvő fogalom ellenére is fenntartható lesz.

A fejlesztésnek köszönhetően a legforgalmasabb napokon egyidejűleg 18 utasbiztonsági csatornán történhet az induló utasok átvizsgálása – összehasonlításképp: a SkyCourt 2011-es megnyitásához képest ez 50%-kal több kapacitást jelent. A Budapest Airport a biztonsági terület bővítését a kereskedelmi területek csökkentésével valósítja meg. A beruházás értéke közel 440 millió forint.

A Budapest Airport tavaly a 2A terminálon hajtott végre hasonló fejlesztést, emellett monitorokat szerelt fel, amelyen a várakozási idő jelzik előre. Emellett olyan szkennereket szereztek be, amelyek már nem igénylik a nagy elektronikai eszközök kivételét a kézipoggyászból.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai