hirdetés
hirdetés

Krakkóba indít járatot a LOT

A lengyel LOT májustól hetente hat menetrend szerinti járatot fog üzemeltetni a Budapest-Krakkó útvonalon - közölte csütörtökön a LOT.

hirdetés

Az első járat április 28-án indul. Május 20-ig a lengyel légitársaság hetente öt járatot fog üzemeltetni az új útvonalon. Május 21-től a nyári menetrendi időszak végéig, azaz október 27-ig hetente még egy járat közlekedik majd: hétfőn, kedden, szerdán, pénteken, szombaton és vasárnap. A járat reggel 7:55-kor indul a Krakkó-Balice repülőtérről, és 9:00 órakor érkezik a magyar fővárosba. Vissza 9:35-kor indul és 10:35-kor száll le. Az útvonalon a turbólégcsavaros, 78 utasra székezett Bombardier Q400-as repül majd.

Egy krakkói, közvetlen járat nyitása már évekkel ezelőtt is napirenden volt mind a légitársaság, mind pedig a Budapest Airport részéről. Akkor az azóta megszűnt Eurolot repült volna az útvonalon. Ezt megelőzően, de még a Malév csődjét követően a Ryanair próbálkozott a közvetlen járattal, azonban az agyonszékezett Boeing 737-800-as kapacitásait képtelen volt lekötni a kereslet. Az útvonalon többször is megforduló munkatársunk tapasztalatai szerint a load factor aligha elégítette ki egy diszkont légitársaság legelemibb vágyait; a járat megszűnt.

Adrian Kubicki, a LOT szóvivője szerint ma már bő 30 ezer utas várható az útvonolan. Elsősorban a point-to-point forgalomra számítanak, de heti két alkalommal a Krakkó-Chicago járatra is kedvező átszállási lehetőséget biztosít a menetrend. Visszafele ugyanez a mutatvány már éjszakázós. Krakkó csuda hely, de ha az utas sietne, akkor akár Varsón keresztül, vag közvetlenül Budapestre is megvásárolhatja a visszaútra szóló menetjegyét. 

Emlékeztetőül:  2017-ben a LOT 27 új járat indítását jelentette be, egyebek között Varsóból: Los Angeles-be, Newarkba, Astanába és Szingapúrba, Budapestről New Yorkba és Chicagóba, Krakkóból Chicagóba, és Rzeszówból Newarkba. 2017-ben a LOT utasforgalma elérte a 6,8 millió főt, egy év alatt közel 1,5 milliós növekedést produkálva. Ezalatt négy új Boeinget is átvett a társaság: két B787 Dreamlinert és két B737 MAXot. 2018 folyamán további 12 repülőgéppel bővül a LOT flottája, B787-9 (a Dreamliner nagyobb változata), B737 MAX 8 és EMBRAER 195 típusúakkal.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai