hirdetés
hirdetés

Megvan a Singapore Airlines ultrája

A világ leghosszabb kereskedelmi járatát indítja a Singapore Airlines Szingapúr és New York között idén októberben. A közvetlen Szingapúr - Los Angeles járat novemberben mutatkozik be.

hirdetés

A Singapore Airlines (SIA) átvette a világ első Airbus 350-900ULR típusú, az ún. ultra-longrange, vagyis ultra hosszú hatótávolságú repülőgépét az Airbus gyártól. Az összesen 7 darab megrendelt repülőgépből az első 2018. október 11-én száll fel és teszi meg a világ leghosszabb közvetlen kereskedelmi járatát Szingapúr és a new york-i Newark Liberty International Airport.között.

A SIA az A350-900ULR géptípus bevezető légitársasága, ez a repülőgéptípus maximum 9700 tengeri mérföld megtételére, több mint 20 órás nonstop repülésre képes. A Szingapúr - New York útvonal távolsága 9000 tengeri mérföld (16.700 km), az utazási idő összesen 18 óra 45 perc lesz. A repülőgép kétosztályos konfigurációval rendelkezik 67 business osztályú és 94 premium economy osztályú ülőhellyel.

Az A350-900ULR géptípus az ügyfeleink számára kényelmesebb utazási élményt fog nyújtani, a légitársaság számára kifizetődőbb kereskedelmi szempontok szerinti, hosszútávú üzemelést, versenyképes útvonalhálózatot jelent, erősítve így Szingapúr városának központi szerepét is.

Az A350-900ULR géptípus számos újítása, mint pl. nagyobb belmagasság, nagyobb ablakok, extra széles törzs, a jetlag hatásait csökkentő különleges világítás, a karbon kompozitból készült repülőgépváz miatti jobb levegőminőség miatt összességében jóval kényelmesebb utazási élményt fog nyújtani.

Az első két A350-900ULR gép a Szingapúr – New York útvonalon üzemel, míg a megrendelés további repülőgépei a 2018. november 2-án induló Szingapúr – Los Angeles útvonalon indulnak, ill. a már meglévő Szingapúr – San Francisco járatok sűrítését is ezekkel a gépekkel oldják meg. 2018. végére a Singapore Airlines már heti 27 nonstop járattal köti össze Szingapúrt az Egyesült Államokkal. 

Az új A350-900ULR gép üzembe állításával a Singapore Airlines flottájában 22 darab A350-900 típusú gépe lesz, további 45-re pedig van megrendelése van. Ezekből 6 darab lesz az ultra hosszú hatótávú géptípus. A Singapore Airlines jelenleg heti 40 járatot üzemel Amerika különböző városaiba (Houston, New York, Los Angeles, San Fransisco), decembertől azonban az új hosszú távú járatokkalegyütt már heti 53 járattal szolgálja ki az Amerikába utazókat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai