hirdetés
hirdetés

Ne legyen kötelező a kerékpárút-használat!

Ezt kérik a kerékpárosok. Miért is?

hirdetés

Kedden Révész Máriusz kormánybiztos arról beszélt az Inforádióban, hogy már zajlanak az egyeztetések a kerékpáros szervezetekkel a KRESZ módosításáról, adja hírül a 444.hu nagyközönségi portál.

Szerinte mindegyik kerékpáros szervezetnek az az elsőkérése, hogy töröljék el a kötelezőkerékpárút-használatot, ami abból is adódik, hogy a gyakorlott kerékpárosok nagyobb veszélyben érzik magukat a családok, kisgyerekek között, különösen a keskeny, rossz állapotú kerékpárutakon, mint az autóút szélén kerékpározva.  

Beszélt arról is, hogy a baleseti statisztikák szerint inkább veszélyesek azok a helyek, ahol a kerékpárutat a járda mellett vezetik, mintha az út szélén tekernének. „Hiszen ha viszonylag tempósan kerékpározik valaki az út szélén, akkor a forgalom része, az autók érzékelik. És innentől kezdve van egy konfliktus, hogy a versenykerékpárosok hol kerékpározzanak? Az út szélén vagy egy olyan kerékpárúton, ami a baleseti statisztikák szerint veszélyesebb, mintha az út szélén bicikliznének”- mondta Révész.

A KRESZ módosításáról 3 éve zajlik az egyeztetés. Legutóbb az Országos Balesetmegőrzési Bizottság (OBB) volt, amely végigtárgyalta az anyagot. Hét vagy nyolc pontban további kérdések merültek föl, ezért Halmosi Zsolt vezérőrnaggyal, az OBB vezetőjével abban állapodtak meg, hogy az húsvét utáni második héten – ha a helyzet lehetővé teszi – online egyeztetést fognak tartani a vitás kérdések tisztázása érdekében. 

A teljes cikk megtalálható: ITT.

(forrás: Inforádió / 444.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai