hirdetés
hirdetés

Rontotta előrejelzését az IATA

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA), a korábbiakhoz képest jóval kevesebb utassal és sokkal nagyobb mértékű veszteséggel számol - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Brian Pearce, a szervezet vezető közgazdásza szerdán videokonferencián ismertette a frissített előrejelzést. Az adatok azt mutatják, hogy az előzetes foglalások száma rendkívül alacsony, 2019-hez képest most alig 7 százalékkal rendelkeznek a társaságok. A nyári csúcsidőszakra eddig 78 százalékkal kevesebb foglalás érkezett be. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az utasok már nem mernek több hónapra előre foglalni a bizonytalanságok miatt.

Sok múlik majd a kormányok döntésein, de abban Brian Pearce biztos, hogy a tavaly decemberben előrejelzett forgalomnak a közelébe sem érnek ebben az évben. Három hónappal ezelőtt az IATA értékesített utaskilométerben mérve a 2019-eshez képest 50 százalékos forgalmat várt, most már jobb esetben is csak 38 százalék jöhet össze, de ez óvatosabb nyitások mellett akár 33 százalékra is csökkenhet.Ezzel együtt a vállalatok pénzének csökkenése is felgyorsulhat. Tavaly decemberben az IATA azzal is számolt, hogy a légitársaságok idén év végén már újra elkezdhetik növelni készpénztartalékaikat, de erre már semmi esély nincs idén.

Brian Pearce azonban hangsúlyozta, továbbra is 2-3 éven belül várják az iparág teljes visszaépülését, mert az utazási kedv töretlen, és az elmaradt utazásokat be fogják pótolni az emberek.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai