hirdetés
hirdetés

Török figyelmeztetés a Wizz Air-nek

Jogi lépéseket fontolgat a török légügyi hatóság a Wizz Air ellen, amennyiben nem hagy fel a végül charterként működő isztambuli járatára történő közvtetlen jegyértékesítéssel.

Munkatársunktól

hirdetés

A török légügyi hatóság főigazgatója hivatalos levélben figyelmeztette Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját, amennyiben a légitársaság nem hagy fel a charterként elindult isztambuli járatra történő jegyek közvetlen értékesítésével, jogi lépéseket tesznek - értesült a Turizmus Online szerkesztősége.

Jegyet a bérelt charterekre a gépet a légitársaságtól bérlő chartergazda vagy a vele szerződött partnerek értékesíthetnek, azt a légitársaság közvetlenül nem árusíthat. Kivételt képez az az eset, ha a légitársaság tulajdonát képezi egy utazásszervező cég is, mint a Malév-Malév Air Tours vonatkozásában. 

Mint arról a Turizmus Online hasábjain korábban beszámoltunk, a Wizz Air pénteken debütáló, Isztambul Sabiha Gökcen repülőterére közlekedő járata sajnálatos módon december 17. péntekig sem kapta meg menetrend szerinti járat indításához a két ország légügyi hatóságainak engedélyét, így az charterként tudomásul véve repüli a két város közötti útvonalat. A légitársaság kommunikációs osztályától megkeresésünkre akkor a következő választ kaptuk: „Az érintett hatóságok minden szükséges engedélyével rendelkezünk. Az iparági gyakorlat szerint a Budapest - Isztambul járat technikailag charter besorolás alá esik. Jegyeket a wizzair.com-on, vagy partnereinken keresztül lehet vásárolni.”

A Törökország és hazánk közötti menetrend szerinti légi járatnyitást egy 1968-ban kihirdetett kétoldalú légügyi egyezmény szabályozza, mely nem zárja ki a kijelölt légitársaságokon kívül egyéb fuvarozók bevonását, amennyiben abban a felek egyetértenek, de kiköti, hogy annak vagy a kijelölő szerződő fél - azaz a magyar állam, vagy a szerződő államok polgárainak tulajdonát kell képeznie.  

A járat pénteki beszámolók alapján nagy népszerűségnek örvend; a december 17-i gép majdnem tele, több mint 160 utassal repült el a török metropolisz ázsiai oldalán fekvő Sabiha Gökcen -re és rendben vissza is érkezett a Ferihegyre.  

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai