hirdetés
hirdetés

Újraindul a Tarom budapesti járata

A román nemzeti légitársaság március 1-től újraindítja járatait Bukarest és Budapest között – írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Tarom járatai 2021. március 1-től hetente két alkalommal, a hétfői és csütörtöki napokon repülnek a román és a magyar főváros között.

A RO 233-as számú járatok helyi idő szerint 11:55-kor indulnak a bukaresti Henri Coanda (OTP) repülőtérről, és 12:45-kor érkeznek meg Budapestre. Visszafelé RO 234-es járatszámmal 13:15-kor szállnak fel Ferihegyről a Tarom gépei és 15:55-kor érkeznek meg a román fővárosba.

Az útvonalon a légitársaság ATR 72-es turbólégcsavaros repülőgépei közlekednek majd, amelyek ide 1 óra 50 perc, visszafelé 1 óra 40 perc menetrend szerinti kalkulált repülési idő alatt teszik meg a két város közötti távolságot.

A Tarom a tavalyi évét jelentős veszteséggel zárta, a légitársaság legutóbb 2007-ben regisztrált profitot, mérlege sorozatban a 13. éve  mínuszban zár. A vállalat tavaly 36,7 millió euró állami segélyt kapott a román kormánytól, amit az Európai Bizottság is jóváhagyott, de a vállalatnak ennél nagyságrendekkel többre lenne szüksége. A legoptimistább forgatókönyv szerint csak 2024-ben válhat ismét nyereségessé, de a pesszimistább becslések szerint ez csak 2027-ben következhet be.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai