Magasabb bérekért tüntettek a Tarom dolgozói

Magasabb bérekért tüntettek a Tarom dolgozói 

A román Tarom állami légitársaság dolgozói 35 százalékos béremelésért tüntettek csütörtökön Bukarestben.

Újraindul a Tarom budapesti járata 

A román nemzeti légitársaság március 1-től újraindítja járatait Bukarest és Budapest között – írja az AIRportal.hu.
Bukik a Tarom?

Bukik a Tarom? 

A tervezett veszteség négyszeresével zárta a tavalyi évet a Tarom, Románia állami légiforgalmi vállalata, annak ellenére, hogy az ország reptereinek forgalma 23 százalékkal nőtt. A cég hamarosan a Malév sorsára juthat.

Növekszik a Tarom 

Huszonkét százalékkal, mintegy 520 ezerre növelte utasainak számát az idei első negyedévben a román állami légitársaság, a Tarom - közölte hétfőn a Ziarul Financiar című újság elektronikus kiadásában.
Zuhanórepülésben a román nemzeti légitársaság

Zuhanórepülésben a román nemzeti légitársaság 

Sorra halmozza a mínuszokat a Tarom, pedig a flottába nemrégiben új repülőgépek érkeztek. Az igazgatótanácsba beültetett politikai kinevezettek nem sokat segítenek. 
Csökkentette a veszteséget, mégis kirúgták

Csökkentette a veszteséget, mégis kirúgták 

Nincs könnyű helyzetben, aki meg akar reformálni egy állami tulajdonú légitársaságot: idén már harmadik vezérigazgatóját fogyasztja a Tarom. 
Idén „csak” 11 millió eurós veszteséggel számol a Tarom

Idén „csak” 11 millió eurós veszteséggel számol a Tarom 

Egyelőre úgy tűnik, a román állam nem tudja megállítani a Tarom légitársaság zuhanórepülését. S habár a 2014-ben elkönyvelt 25 millió eurós veszteséggel szemben a 2015-re tervezett 11 millió mínusz akár sikernek is elkönyvelhető, a problémák rövid távon ennél sokkal súlyosabbak.

Belföldi járatokat indít a Ryanair Romániában 

A WizzAir romániai trónfosztására készül Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair.
A miniszterelnök keres vőlegényt a Taromnak

A miniszterelnök keres vőlegényt a Taromnak 

Öbölbeli körútja során maga Victor Ponta román kormányfő keresett vevőt az egyik legtöbb veszteséget termelő állami cég, a Tarom légitársaság számára.
Újabb vezetői válság a Taromnál

Újabb vezetői válság a Taromnál 

Két év alatt már a harmadik igazgatótanács mondott le a román légitársaságnál, a belga Christian Heinzmann vezérigazgató viszont a jelek szerint mozdíthatatlan.

Ennyit keresnek a román légitársaság pilótái 

Magasabb béreket követelnek a Tarom román légitársaság pilótái, akiknek egy része kedden is folytatta a munkabeszüntetést.

Váratlan pilótasztrájk „hasfájások” miatt 

A Tarom román légitársaság pilótái maradtak otthon, a sztrájk miatt a  ma déli budapesti járatot is törölni kellett.

Mégsem indul a Tarom Bukarest-Peking járata 

A román légitársaság egyelőre nem repülhet a megadott útvonalon.

Újraindul a Tarom Bukarest-Peking járata 

Március 24-én jelentették be a hírt a kormányfő-helyettes.

A bukarestieknek olcsóbb a city-break Londonban, mint Kolozsváron 

Pedig vonzó áron szívesen mennének a Kincses Városba is.

Ferihegy: ne csak a fapadosokat dicsérjük! 

Többnyire a Ferihegy forgalmi előterét kettészelő bódévárost emeltető fapadosokról szól a dicshimnusz, ha a ferhihegyi repülőtér forgalmi adatait vizsgáljuk. Annál kevésbé a Malév kényszerű pusztulását kihasználó hálózati légitársaságkról. (Az Utazó cikkéből szemezgettünk, és hozzátettünk még ezt-azt). 

Újraindul a Tarom Bukarest-Marosvásárhely járata 

A 2013/2014-es téli időszakban újra üzemelteti a Bukarest–Marosvásárhely közötti járatait a Tarom. Emellett a fővárost Nagyszebennel és Suceavával összekötő járatokat is újraindítják, írja az Erdély.ma. 

Hatalmi harc a Taromnál 

A javuló pénzügyi eredmények ellenére a román állami légitársaság, a Tarom csúcsvezetésében továbbra is izzik a parázs, egyre élesedik a hatalmi harc. 

Piacvezető lett a Wizz Air Romániában 

Az egyik legtekintélyesebb romániai gazdasági napilap, a Ziarul Financiar (ZF) számításai alapján 2012-ben a WizzAir letaszította a trónról a Tarom állami légitársaságot, és az utasok számát tekintve piacvezető lett.

Elbocsátások a Taromnál 

A román Tarom légitársaság 10 százalékkal csökkenti az idén dolgozóinak számát, ennek kapcsán önkéntes távozási programot indított el - közölte csütörtökön a vállalat.

Tovább bővül a temesvári repülőtér 

További fejlesztések várhatók a Temesvári repülőtéren, ahol az aradi autópálya megépülésével a magyar forgalom is jelentősen tovább bővülhet.

Plusz egy Budapest-Bukarest járat 

A március 25-én életbe lépő nyári menetrend szerint a TAROM román légitársaság napi kettő helyett három gépet indít Budapestre, napi hatra emeli a Bukarest-Kolozsvár és Bukarest-Temesvár vonalon közlekedő járatainak számát, de utashiány miatt leállítja a Kolozsvár-Frankfurt járatot, és újra megpróbálkozik életet lehelni a nizzai és dubrovniki célállomásokra közlekedő repülőibe, mert az utazási irodák fokozott érdeklődést jeleztek a két tengerparti üdülőre.

TAROM: napi három járat Bukarestbe 

A TAROM légitársaság közleménye szerint 2012. március 26-a péntektől a hét minden napján három járat közlekedik Budapestről Bukarestbe - olvasható a Budapest Airport honlapján.

Dupláz a TAROM 

Az eddigi egy helyett ezentúl napi két járatot indít Budapest és Bukarest között a TAROM.

Európa legpontosabb légitársaságai 

A KLM, SAS, TAROM, Austrian és az Aeroflot lettek 2010-ben Európa legpontosabb légitársaságai.

Felívelőben a román Tarom 

Nyereséges évet zárt tavaly a román Tarom nemzeti légitársaság, adó előtt 53 millió lej, hozzávetőleg 12,6 millió euró volt a profitja.

A gyermekkor lassan véget ér: tízéves a Skyteam 

Könnyed nyáresti vigasság keretében ünnepelte Budapesten fennállásának 10. évfordulóját a Skyteam légitársasági szövetség. Az eseményen Melles Botond, a KLM-Air France magyarországi igazgatója kiemelte, hogy az elmúlt tíz év alatt a SkyTeam tagjainak száma több mint háromszorosára nőtt, a járatok száma megduplázódott és teljes jogú taggá vált az Air Europa, a Kenya Airways és a Tarom.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!