hirdetés
hirdetés

10 dolog, amivel a külföldiek idegesítik a kínaiakat

Az utóbbi időben mindenhol megszaporodtak a kínai turisták, különösen a Holdújév ünnepe alatt. A kínai utazókat a világ minden részén rengeteg kritika éri, így ők most azzal vágnak vissza, hogy a Kínába utazó külföldiek idegesítő szokásait bírálják.

hirdetés

A Kínai Kommunista Párt People’s Daily napilapja boncolgatja a külföldi turisták rossz, illetlen, durva vagy idegesítő viselkedését. Az itt látható top 10-es lista segíthet nekünk is abban, hogy mire figyeljünk, ha a távoli Kínában járunk. Persze az éremnek két oldala van, hiszen a kínai turisták is számos botrányt okoztak már, legutóbb azzal, hogy a Thaiföld gyönyörű fehér templománál lévő mellékhelyiséget sokszor kritikán aluli állapotban hagyják el.

De nézzük, mi idegesíti a kínaiakat a külföldi turistákban:

1) Nyilvános meztelen fotózás

A legutóbbi ilyen incidens Angkorvatban történt (Kambodzsa északnyugati részén), ahol két amerikai turistanőt - egy testvérpárt - tartóztattak le, miután meztelenül fotózkodtak. Bár a hely nem Kínában van, elég közel van ahhoz, hogy ide sorolják az esetet.

2) Kempingezés a Nagy Falon

Itt egy 2009-es esetre utalnak, amikor külföldiek táboroztak le a történelmi helyszínen, annak ellenére, hogy ez szigorúan tilos.

3) Pisilés az autópályán

2013-ban egy dán turistacsoport a Sanghajba vezető autópályán úgy döntött, könnyít magán. Egy tucat fickó vizelt a szembejövő forgalom reflektorfényében.

4) Úszás ott, ahol nem szabad

2007-ben egy csoport francia keltett feltűnést, mikor olyan területen úsztak, ahol számtalan “úszni tilos” tábla volt kihelyezve.

5) Két ember ül egy négyfős padon

6) Fára mászás

7) Popcornevés az utcán és a pattogatott kukorica szétszórása

8) Képek készítése kis medencékbe mászva

9) Pisilés a Nagy Falon

10) Fotók készítése kulturális örökségekre állva

 

Íme a lista
Íme a lista

(forrás: Globoport)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai