Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak

Kína vízummentességet biztosít a magyar állampolgároknak 

Egyelőre még csak átmeneti jelleggel. Cserébe a Magyarországon beruházást végrehajtó nagy kínai vállalatok vezető munkatársai számára már első kérelemre hosszú távú vízumokat biztosítanak.
Visszatérnek a kínai turisták? - szakértői elemzés

Visszatérnek a kínai turisták? - szakértői elemzés 

Az Európába indulók közül a legtöbben a kínai középosztály tagjai, akiknek létszáma immár meghaladja a félmilliárdot.
Új üzleti platform - a kínai utazási piac fellendítése érdekében

Új üzleti platform - a kínai utazási piac fellendítése érdekében 

A SmoothTravel platformjára a teljes nemzetközi turisztikai szegmens regisztrálhat, ideértve a desztinációkat, ki- és beutaztató touroperátorokat, és minden egyéb, turisztikához köthető vállalkozást.
Bemutatkozott a világnak Kína új utasszállítója

Bemutatkozott a világnak Kína új utasszállítója 

Szingapúri Airshow-n mutatták be szombaton Kína első, keskenytörzsű utasszállító repülőgépét.
Visszatérnek-e idén a kínai turisták?

Visszatérnek-e idén a kínai turisták? 

A koronavírus-járványt megelőzően Kína adta a legtöbb turistát a világnak, a nemzetközi turizmus teljes költéseinek a 20 százaléka érkezett kínaiaktól.
Vízummentesség a Kínába beutazó EU-s polgárok számára

Vízummentesség a Kínába beutazó EU-s polgárok számára 

Az intézkedés december 1-jén lép életbe, és egyelőre egy évig lesz érvényben, adja hírül az euronews.com tudósítása.
Egy hétre jön és sokat költ, ki az?

Egy hétre jön és sokat költ, ki az? 

A kínai turisták beutaztatása óriási üzlet, értenek egyet a turisztikai szakemberek. Bár a hatalmas ország teljes területén nehéz aktív marketing politikát folytatni, érdemes tanulmányozni életmódjukat, ünnepeiket, vendégelvárásaikat - írja laptársunk, a privátbankár.hu.
Újabb légijárat Kína és Magyarország között

Újabb légijárat Kína és Magyarország között 

Újabb légijárat létesül Magyarország és Kína között: a China Eastern légitársaság június közepétől heti kétszer repül majd Ningbo és Budapest között - írta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán szerdán.
MICE-deszinációként is bemutatkozott Magyarország Kínában

MICE-deszinációként is bemutatkozott Magyarország Kínában 

Négy kínai nagyvárosban népszerűsítette hazánk megújult turisztikai kínálatát április közepén a Magyar Turisztikai Ügynökség annak érdekében, hogy segítse a kínai vendégforgalom növekedését. Az MTÜ a világ első számú küldőpiacán törekszik arra, hogy Magyarországot nemcsak vonzó szabadidős, hanem hivatásturisztikai desztinációként is pozícionálja.
Kína válasza az "önvédelmi" beutazási korlátozásokra

Kína válasza az "önvédelmi" beutazási korlátozásokra 

Ahogy Kína hirtelen és nagyvonalúan lazítani kezdett a korlátozásain a ki- és beutazás terén egyaránt, válaszul világszerte szigorításokkal találkozott a koronavírussal kapcsolatos magas kínai esetszámok, és az adatközlés kétes átláthatósága és megbízhatósága miatt. A nagyhatalom nem késlekedett az újabb lépéssel.

Kína újra nyitva a külföldiek számára  

A 2020-as járványügyi szigorítás óta először nyitotta újra kapuit hétfőn Kína az országba érkező turisták előtt.

Közös EU-álláspont: aki Kínából érkezik, az teszteljen! 

Az Európai Unió (EU) tagállamai szerdán megállapodtak abban, hogy, ajánlásuk értelmében, a Kínából érkező valamennyi utazót - állampolgárságtól függetlenül - kötelezzék egy negatív Covid-teszt bemutatására. Az EU ezzel arra reagált, hogy Kínában a szigorú korlátozások feloldásával megugrott a fertőzések száma.

Kína: elfogadhatatlanok az állampolgáraink elleni szankciók 

Miközben egyre több a koronavírusos megbetegedés Kínában, a kínai kormány kifogásolja azon országok lépéseit, amelyek utazási korlátozásokat vezettek be a kínai utasokkal szemben.

Miközben Kína nyit a világ felé, a világ zárna a kínai beutazókkal szemben 

Több ország szigorítások bevezetését fontolgatja a Kínából érkező utasokkal szemben, mivel a  koronavírusssal kapcsolatos pekingi adatok nem átláthatóak és megbízhatóak. Az Amerikai Egyesült Államok szigorításokat vezetne be a Kínából érkező utasokkal szemben, mivel a  koronavírusssal kapcsolatos pekingi adatok nem átláthatók és megbízhatók.  

Kínai Covid-lazítás: már nem követik a lakosság minden lépését 

A kínai hatóságok bejelentették, hogy visszavonták a lakosság mozgásának követését szolgáló alkalmazást. Az applikációt több mint két évvel létrejötte után keddre virradóra lekapcsolják.

Kína lazít a beutazási Covid-szabályokon 

Rövidül a külföldről érkezők karanténja, és nem büntetik felfüggesztéssel a légitársaságokat, ha fertőzött személyt találnak a járatukon - írja az AIRportal.hu.

Szenved a járványtól a kínai turizmus 

Újabb ünnep ért véget Kínában úgy, hogy a belföldi turizmus bevételei jóval elmaradtak a járvány előtt szintektől. Az idegenforgalmi ágazat a koronavírusjárvány 2020-as kitörése óta szenved, és jelenleg újabb járványhullámok nehezítik a helyzetét - írja a CNBC cikke alapján a Portfolio.

80 000 turista rekedt Kínában a covid-korlátozások miatt 

Miután megugrott a szigeten a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, leállították a tömegközlekedést, ennek következtében körülbelül 80 ezer turista rekedt a területen. A kétségbeesett emberek fellázadtak a reptereken.

Kréta-korból származó dinoszaurusz mászkált egy kínai étteremben? 

Tényleg ez történt: a korai kréta időszakból származó dinoszaurusz-lábnyomokat fedezett fel egy vendég a délnyugat-kínai Szecsuán tartomány egyik étteremének udvarán.

Könnyebb a beutazás Kínába 

Kína enyhítette a koronavírus-járvány miatt a beutazásra vonatkozóan bevezetett egyes szabályokat, lerövidítve az országba külföldről érkezők számára előírt karanténidőszakot - derült ki a kínai Államtanács járványkezelésért felelős egységének kedden kiadott irányelveiből.

Rangos turisztikai elismerések Kínától 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a járványidőszak alatt sem hagyott fel a turisztikai piacépítéssel. Ennek sikerét igazolja, hogy hazánk idén négy díjat is kapott a kínai turisztikai szakma meghatározó éves eseményén, a National Tourism Fashion Awards-on- közölte lapunkkal az MTÜ.

700-an rekedtek egy karanténhotellé alakított szállodában Makaón 

Egy szállodába zártak be több száz embert a Kína délkeleti részén fekvő Makaón, miután a sűrűn lakott városban a hétvégén elrendelt tömeges tesztelés nyomán újabb koronavírus-fertőzötteket azonosítottak - adta hírül a TDM (Teledifusao de Macau) nevű helyi rádiócsatorna.

Kína felvásárolná az amerikai Forbes magazint 

Egy kínai állami vállalat felvásárolná a Forbes amerikai üzleti magazint 630 millió dollárért - jelentette a The Washington Free Beacon című konzervatív hírportál.

Kivonul Kínából az Airbnb 

Az Airbnb leállítja bérbeadásait Kínában, ahol a zéró tolerancia koronavírus-politikája miatt még mindig a lezárások vannak.

Tovább korlátozzák a kínaiak kiutazását  

Szigorúan korlátozzák a kínai állampolgárok kiutazását Kínából a koronavírus-járványra hivatkozva, csupán kivételes, indokolt esetben lehetővé téve számukra az ország szárazföldi részének elhagyását - derült ki a kínai bevándorlási hivatal egyik közleményéből, amely a WeChat közösségi médiában jelent meg csütörtökön.

Önvezető robottaxik Kínában 

Megkapta a taxi engedélyt Kínában a Pony.ai önvezető autó start-up. Az engedély szerint 100 önvezető autó állhat forgalomba taxiként a déli Guangzhou város Nansha kerületében.

Földre kényszeríti a hétfői tragédia a kínai légitársaság gépeit 

Átmenetileg nem szállnak fel a China Eastern Airlines Boeing 737-800-as gépei a héten történt halálos tragédia után. Ezzel 223 gépet vonnak ki a légi közlekedésből.

Különös kérés a pekingi olimpiára készülőkhöz 

A pekingi téli olimpiára akkreditált személyeknek kötelező lesz használniuk egy olyan appot, amely a Covid-státusz ellenőrzésére szolgál. 

Ha Kínában berobban az omikron, az az egész világra hatással lehet 

Ha komoly omikron-járvánnyal kell Kínának szembenéznie, akkor annak komoly kihatása lehet a globális gazdaságra, elsősorban a gyártói és a beszállítói láncok akadozása miatt.

Víz alatti alagútavató Kínában 

Közel négy évig tartó építkezést követően megnyílt Kína leghosszabb víz alatti autópálya-alagútja a járműforgalom számára.

Több száz repülőjáratot töröltek Kínában 

Miután repülőtéri dolgozókat azonosítottak fertőzöttként.

Gyorsan nő a "vörös turizmus" iparág Kínában 

A kínai kormány kezdeményezte korábban országos szinten az "Öt jó úthoz vezető programot", hogy egyre jobban kedveltté és keresetté váljon a vörös témájú turisztikai iparág, amely mára valóban egyre népszerűbb és keresettebb a kínai belföldi turisztikai irodák ajánlatai közül.

Kína bevezette a vakcinaútlevelet 

Digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg - közölte weboldalán a kínai külügyminisztérium konzuli ügyekért felelős osztálya a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Adatvédelmileg aggályos az új, QR-kód alapú utazás? 

Kínában több – főleg a COVID-19 járvány miatt lezárt tartományban – bevezetésre került egy “egészségkód” nevű rendszer, amely nagymértékben befolyásolja az állampolgárok szabad mozgását.

Kína lép a védelme érdekében 

Átmenetileg felfüggesztik a külföldiek beutazását három országból.

Kína belföldi turizmusa dübörgött az őszi ünnepek alatt 

Kínában fellendült a belföldi turizmus  a nemzeti ünnep és az őszközép ünnep miatti nyolc napos munkaszünet alatt.

Sajátos megoldás: a külföld belföldön legyen! 

Kínában felépítettek egy komplett japán városrészt, ahol a szigetország kedvelt turisztikai látnivalói is szerepelnek. 

Kína enyhít a beutazási feltételeken 

Kína a jövő héttől enyhíti a beutazási tilalmat egyes európai országok állampolgáraival szemben, lehetőséget nyújtva a kínai tartózkodási engedéllyel rendelkezők visszatérésére.

Ez Kína legújabb látványossága 

Egy 300 méter hosszú, felhőkarcolók tetején vízszintesen húzódó üveghíd Kína legújabb látványossága. A 250 méter magasban megépült "vízszintes felhőkarcoló" egy többfunkciós folyóparti épületegyüttes része Csungkingban - számolt be róla a CNN.com.

Kínában robbant a belföldi turizmus bomba 

Tumultus Kínában: újraindult a belföldi turizmus.

Megindult Kínában a belföldi turizmus 

Enyhe javulást hozott a járvány miatt jelentősen meggyengült belföldi turizmusban a kínai halottak napja miatti hosszú hétvége Kínában - írja internetes oldalán egy keddi cikkben a China Daily kínai pártlap.

Különös dolgoknak lehetünk tanúi most a kínai szállodákban 

A hotelek foglaltsága sok helyütt egyszámjegyűre csökkent, sok szállodát bezártak, ahol még maradt némi forgalom, ott emeletek lezárásával és a személyzet egy részének szabadságolásával csökkentik a költségeket. A Marriott kínai szállodáiban viszont az elmúlt egy hétben 15-ről 20 százalékra nőtt a foglaltság, írja a portfolio.hu hírportálon a KPMG szakértője.

Magyarországról érkező utasokat is diagnosztizáltak a fertőzéssel Pekingben 

Három, Magyarországról érkező utast is diagnosztizáltak az új koronavírus okozta fertőzéssel Pekingben - közölte csütörtökön a kínai főváros egészségügyi bizottsága.

Koronavírus - Kínai szakértő: legalább júniusig tarthat a járvány 

Legalább júniusig tarthat az új típusú koronavírus-járvány terjedése világszerte Kína vezető légzőszervi betegségekkel foglalkozó szakértője szerint - adta hírül a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap internetes oldalán hétfőn.

Ebben a tanévben nem utaznak Kínába nyelvtanuló diákok 

Ebben a tanévben nem utaznak Kínába a nyelvtanuló diákok a koronavírus-járvány miatt - közölte Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusokért felelős miniszteri biztos hétfőn a közmédiának.

Diplomáciai feszültséghez vezetett az Olaszország Kína közötti légiforgalom leállítása 

Tárgyilagos" helyzetértékelésre, valamint az "eltúlzott intézkedések elkerülésére" szólította fel az olasz kormányt a pekingi külügyminisztérium szóvivője hétfőn nyilvánosságra hozott közleménye, miután Róma továbbra sem oldotta fel a két ország közötti közvetlen légijáratok január végén elrendelt zárlatát. A légifiorgalom leállítása  diplomáciai feszültséghez vezetett a két ország között. 

Japán és Thaiföld szenvedi meg legjobban a kínai turisták hiányát 

Japán és Thaiföld turizmusa szenvedi meg lejobban a kínai turisták hiányát, de mivel a világ legnagyobb küldő országáról van szó, sok mindenki - köztük Magyaroszág is - megérzi a hatásokat.

Megérzi Budapest a kínai turisták hiányát 

Már most kimutatható hatással van a koronavírus a magyarországi turizmusra: hétfő óta nem indulnak el a szervezett turistacsoportok európai körutazásaikra Kínából, a következő napokban több száz kínai vendég már biztosan nem érkezik meg lefoglalt budapesti szállására - írta a Világgazdaság.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!