Megérzi Budapest a kínai turisták hiányát 

Már most kimutatható hatással van a koronavírus a magyarországi turizmusra: hétfő óta nem indulnak el a szervezett turistacsoportok európai körutazásaikra Kínából, a következő napokban több száz kínai vendég már biztosan nem érkezik meg lefoglalt budapesti szállására - írta a Világgazdaság.
Gyors és egyszerű fizetési mód a kínai utasoknak

Gyors és egyszerű fizetési mód a kínai utasoknak 

Soha nem látott méreteket öltött a kínai turizmus Budapesten: az idei évben várhatóan 220 000, Kínából érkező utas fordul meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az ő kényelmük érdekében a Budapest Airport és a Heinemann Duty Free – Európában az elsők között – három új, a kínai turisták által preferált fizetési rendszert vezetett be a repülőtéren: megérkezett az Alipay, a China Union Pay és a WeChat!

Új szolgáltatásokkal segíti a kínai beutazókat Ferihegy 

A Kínából egyre nagyobb számban érkező utasok miatt a Budapest Airport újabb szolgáltatásokat vezet be, amiket kifejezetten a távol-keleti országból érkező utazók számára fejlesztettek.
Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom 14%-kal nőtt és még tovább is fog

Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom 14%-kal nőtt és még tovább is fog 

Jövő nyártól a világ hetedik legnagyobb légitársasága, a China Eastern várhatóan heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői sanghaji megbeszélései után.
Tanulmányban vizsgálja az MTÜ az ázsiai küldőpiacot

Tanulmányban vizsgálja az MTÜ az ázsiai küldőpiacot 

Részletes, közel 20 oldalas tanulmányt készített az ázsiai küldőpiacokról a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyben általánosságban és országokra bontva is elemzik az egyes piacokat.
Rekordszámú kínai turista kel útra a tavaszünnep alatt

Rekordszámú kínai turista kel útra a tavaszünnep alatt 

Idén január 28-án kezdődik a kínai újév, más néven a holdújév, ami a kínaiak és sok kelet-ázsiai számára az év legnagyobb ünnepe. Ekkor rengetegen utaznak mind belföldön, mind az országhatáron túlra. Idén várhatóan rekordszámú kínai kel útra az ünnepek alkalmából.

Rekordot döntött a turisták száma Japánban 

Rekordszámú, 24,04 millió turista kereste fel Japánt tavaly, ami 22%-kal több, mint a 2015-ben. Ez volt egyben az első év, hogy a turistaérkezések száma átlépre a húszmilliót – számolt be az adatokról a japán turisztikai minisztérium.
A China Eastern repülhet Sanghaj és Budapest között

A China Eastern repülhet Sanghaj és Budapest között 

A kínai beutazóturizmus további bővülését vetítik előre azok a sanghaji tárgyalások, amelyeket Bienerth Gusztáv folytatott a Sanghaji Turisztikai Hivatal, kelet-kínai turisztikai- és média óriásvállalkozások vezetőivel október 20-án. A turizmusért felelős kormánybiztos sokat vár azoktól az újszerű együttműködésektől is, amelyek népszerű kínai filmek magyarországi forgatása kapcsán indultak el.

Egészségturizmus: fogalmak és célcsoportok 

A Semmelweis Egyetem Egészség- tudományi Karán rendezték meg a II. Egészségturizmus Szakmai Napot.
Dupláztak a kínaiak Budapesten

Dupláztak a kínaiak Budapesten 

Továbbra is jól teljesít a beutazó turizmus Budapesten. Bár a német vendégéjszakák száma továbbra is inkább csak stagnál, és az orosz beutazás sem ível még újra felfelé, nagyon ígéretes növekedés tapasztalható az ázsiai piacokról. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ belvárosi Budapestinfo Pont irodájában – a „SÜTŐ-ben” – a viszonylag csendesebb január-márciusi időszakban is legalább 200 érdeklődő fordult meg naponta. A Vörösmarty téri Budapesti Tavaszi Vásáron a felmérések szerint legalább 600 ezer látogató élvezte az első napsugarakat.

Módosíthatják útlevelükön a Kínai Köztársaság nevét a tajvaniak 

A tajvaniak ismét felcímkézhetik útlevelüket a Tajvani Köztársaság felirattal, mivel a helyi törvényhozás megszüntette az erre vonatkozó korlátozást - jelentette a helyi média pénteken.

Marx sírjánál éneklik az Internacionálét a kínai turisták 

Kínai utazási irodák az Egyesült Királyságba és Oroszországba olyan utakat szerveznek, amelyek keretében a turisták Marx vagy Lenin életének állomásait keresik fel. A turisták körében ugyanis mind nagyobb igény mutatkozik az úgynevezett vörös turizmus globálissá tételére - írta összeállításában a Global Times című angol nyelvű kínai napilap.

Három év alatt megduplázódott a kínai turisták száma Csehországban 

Mintegy 350 ezer kínai turistát várnak az idén Csehországba a tavalyi 285 ezer után - közölte a Czech Tourism ügynökség hétfőn Prágában, annak kapcsán, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök hivatalos látogatást tesz az  országban. 

A tengerpart bánja a turisták babonáját 

Az elmúlt két hónapban több mint egy mázsa tengerpartról elemelt, szerencsét hozónak hitt követ koboztak el kínai turistáktól a tajvani repülőtéren - panaszolták a helyi médiában a turisztikai hivatal illetékesei.

Interjú a kínai turisztikai hivatal budapesti irodájának igazgatójával 

A Selyemútra csábító plakátok lepték el Budapestet – a reklámkampányt az Utazás kiállítás díszvendége, Kína rendelte meg, amely most nyitotta meg regionális turisztikai képviseletét a magyar fővárosban. Ebből az alkalomból beszélgettünk Liu Cheng úrral, a CNTA-iroda igazgatójával.

Tűzijátékkal köszöntötte Budapestet a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal 

2016. március 4-én, pénteken ünnepélyes keretek között nyitották meg Budapesten a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal regionális irodáját. A Pesti Vigadóban tartott eseményen részt vett többek között Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár és Lepsényi István gazdaságszabályozásért felelős államtitkár is. A kínai turisztikai hivatal budapesti irodájának igazgatója, Liu Cheng mutatta be a vendégeket a jelenlévőknek.

Kínaiak milliói utaztak külföldre a tavaszünnepen 

Eddig mintegy 1,4 milliárd utazást regisztráltak Kínában és megdőlt a mozijegyeladások egy régióban mért egyhetes világrekordja is a holdújévhez kapcsolódó tavaszünnepen.

Kellenek Magyarországnak a távol-keleti turisták 

A turizmus számára hosszú távú terv a távol-keleti turisták megnyerése - mondta Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Rekordszámú kínai látogató érkezett Nagy-Britanniába 

2015 második negyedévében rekordszámú kínai turista érkezett a szigetországba, összesen 35%-kal több, mint az előző év azonos időszakában. Ha az első féléves adatokat nézzük, akkor a növekedés 28%-os volt 2014-hez képest.

Anglia tíz évre szóló turistavízumot adna a kínaiaknak 

A lépéssel jelentősen növelni tudnák a Nagy-Britanniába látogató kínai turisták számát, ezzel együtt pedig nagy mértékű többletbevételhez jutna az ország.

Új járatok indulnak Kínába Prágából és Bécsből 

A Hainan Airlines Prágából Pekingbe, míg az Austrian Bécsből Sanghajba indít közvetlen járatot.

Rövidesen évi 174 millió kínai turista indulhat útnak 

Folytatódik a külföldre látogató kínai turisták számának növekedése, akik hatalmas vásárlóerővel rendelkeznek.

Kína új turisztikai törekvéseinek is részesei lehetünk 

A Kína és Közép-Kelet-Európa közötti turisztikai együttműködés is aktív résztvevője kíván lenni a kínai „Egy Övezet, Egy Út” külgazdasági stratégiának – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Kínát, valamint 16 közép- és kelet-európai országot tömörítő szervezet második magas szintű találkozója után. A csatlakozási szándéknyilatkozatot a Bledi Stratégiai Fórumot követően írták alá.

Thaiok és kínaiak pénzében dúskál Csehország 

Egyre többet költenek a kínai turisták Csehországban, s az idei első fél évben az egy főre eső kiadásokban már túlszárnyalták az oroszokat - közölte hétfőn a Global Blue társaság, amely a külföldi turisták forgalmi adója visszatérítésének ügyeit intézi.

Az oroszok helyett a kínaiak mennek Bécsbe 

Várhatóan több kínai és kevesebb orosz turista keresi fel a nyári hónapokban az osztrák fővárost, míg összességében növekszik a Bécsbe látogatók száma – derül ki a Schloss Schönbrunn Kultur- Betriebsgesellschaft (SKB) megbízásából készített, pénteken kiadott jelentésből.

Megjelent az első négy név a nyilvános kínai szégyenlistán 

Négy rossz magaviseletű kínai turista került elsőként a nemzeti szégyenlistára, ők a közelmúlt legelképesztőbb eseteinek főszereplői - számolt be a kínai online média csütörtökön.

Fillérekbe kerül két hét Barcelona - csak nem nekünk 

Az európai nyaralások új vonzerővel gazdagodtak: az euró meredek értékcsökkenése hatására jóval olcsóbbá válik a kontinens a világ több tájáról érkező turistája számára, különösen az Egyesült Államok és Kína viszonylatában.

Nem mindenki utazhat Hongkongba akkor, amikor a kedve tartja 

A Hongkonggal szomszédos dél-kínai Sencsen város lakosai hétfőtől már legfeljebb heti egy alkalommal mehetnek át a különleges közigazgatási övezetbe.

Nyilvános feketelistára kerülnek a szabályszegő kínai turisták 

A kínai országos és helyi turisztikai szervezetek úgy döntöttek, hogy feketelistára teszik a szabályszegő, kulturálatlanul viselkedő turistákat, róluk országos adatbázist hoznak létre - számolt be a China Daily című angol nyelvű napilap.

1000 kínai Magyarországon 

A Kína-KKE Turisztikai Promóciós Év keretében hazánkba érkező kínai delegáció 2015. március 27-én közel 1000 kínai turistával egészült ki: Magyarország volt ugyanis az aktuális célállomása az „1000 kínai turista” elnevezésű programsorozatnak.

10 dolog, amivel a külföldiek idegesítik a kínaiakat 

Az utóbbi időben mindenhol megszaporodtak a kínai turisták, különösen a Holdújév ünnepe alatt. A kínai utazókat a világ minden részén rengeteg kritika éri, így ők most azzal vágnak vissza, hogy a Kínába utazó külföldiek idegesítő szokásait bírálják.

Különvécébe terelik a kínai turistákat Thaiföldön 

A thaioknak kezd tele lenni a hócipőjük a kínai turistákkal, számos panasz után most Chiang Rai fehér templománál külön mellékhelyiséget építenének a nem kínai látogatók számára.

Visszatér Közép-Európába a Hainan Airlines 

Charterjáratot indít a kínai légitársaság, azonban nem Budapestre, hanem Zadarba fog repülni.

Kínai holdújév: 2,8 milliárd utazás 40 nap alatt 

Kína szerte javában folynak az idén február 19-én beköszöntő holdújév eseményeinek, a tavaszünnepnek az előkészületei, az utazások és a vásárlások.

Több millió kínai kelt útra az elmúlt egy hétben 

A tavalyi évhez képest megugrott a külföldre kiránduló kínaiak száma, miközben némileg mérséklődött a belföldi utak iránti kereslet növekedése az "aranyhéten" - erről árulkodnak a nemzeti ünnephez kapcsolódó egyhetes munkaszünet idegenforgalmi statisztikái, amelyekből szerdán idézett a kínai média.

Kiszabadultak a kínaiak 

Rekordszámú lakos kelt útra és látogatott el egyes turistalátványosságokhoz az egyhetes munkaszünettel járó "arany hét" első napján Kínában - derül ki a csütörtöki sajtóbeszámolókból.

Imádnak minket a kínai turisták, de a cseheket még jobban 

A szomszédos országokkal összehasonlítva nem állunk rosszul a kínai beutazókat tekintve, ám Csehország több mint kétszer annyi kínait vonz, Ausztria pedig toronymagasan vezet a térségben.

644 millió kínai turista kel útra a következő egy hétben 

Minden korábbinál többen kelhetnek útra a következő napokban Kínában, az egyhetes munkaszünettel járó őszi "arany hét" során - véli a közlekedési minisztérium.

Friss felmérés: így utaznak a kínai turisták 

A kínai turisták tavaly 128,7 milliárd dollárt költöttek el külföldön, 26,8 százalékkal többet mint egy évvel korábban - számolt be turisztikai összeállításában a China Daily című angol nyelvű napilap csütörtökön.

Miért nem mennek a kínai turisták Thaiföldre? 

25%-kal csökkent a kínai turisták száma Thaiföldön az év első felében. Ez komoly visszaesés az idegenforgalom számára, hiszen az évi 5 millió kínai volt az elmúlt években a legnépesebb csapat a dél-kelet-ázsiai országban. Miért nem mennek a kínaiak Thaiföldre, miközben az európai turisták száma nem csökken, sőt egy kicsit még növekszik is?

A kínai turisták költenek már a legtöbbet a világon 

Évtizedeken át a németek voltak a legtöbbet utazó nemzet a világon. Tavaly a kínaiak már messze lekörözték őket.

Új látványosságokkal csalogatja Észak-Korea a kínaiakat 

A beutazási engedélyek kiadatásának könnyítésével és új látnivalók feltárásával csalogatna be a korábbinál több kínai turistát Észak-Korea, hogy fellendítse idegenforgalmi iparát.

Egyre fontosabb a kínai beutazó turizmus 

Ennek apropóján tartottak előadást a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus Fórumán, ahol kiderült az is, hogyan nyerhetjük meg a kínai turistákat.

Előadás Kína turizmusáról a Corvinuson 

A kínai turizmus ereje című előadást az egyetem Turizmus Fórumának keretében szervezték meg.

Európa, figyelem! Így utazik Huang és Ji Son 

A kínai utazók fogyasztási szokásairól készült egyszerű és érthető tanulmány az európai vendéglátók számára.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!