hirdetés
hirdetés

A görögöknél már zöld a lámpa

Újraindultak a görög légijáratok, de az athéni repülőtér gyér utasforgalma arról árulkodik, az emberek még vonakodnak az utazástól.

hirdetés

Aki mégis belevág, alkalmazkodnia kell az új higiéniai előírásokhoz; például a digitális, "önkiszolgáló" becsekkoláshoz (check-in) és poggyászfeladáshoz - kizárólag arcmaszkban. "Egyszerű az egész, csak az idősebbeknek kell némi segítség" - mondja ez a férfi. Egy idősebb hölgy is erről beszél. "Szükségem volt valakire, aki megmutatta, hová menjek, hogyan adjam fel a csomagomat. Először bonyolult volt így, hogy egyedül vagyok. Legközelebb már könnyebben fog menni" - állítja bizakodva.

A görög repülőterek számos közegészségügyi intézkedést hoztak a biztonság érdekében. Ezekre feltűnő táblákon hívják fel az utasok figyelmét. Kézfertőtlenítő-gél adagolókat helyeztek ki a forgalmas pontokra; a jegy-, és információs pultokhoz. "Egy másik fontos szabály, a társadalmi távolságtartás, amit kötelező betartani, ahol csak lehetséges. Erre reptéri alkalmazottaink ügyelnek" - emeli ki az athéni repülőtér vezérigazgatója.

Az euronews tudósítója mutatja, hogy "a rokonok, barátok, kísérők eddig, az ajtóig mehetnek. A repülőtér épületébe már nem léphetnek be. A légitársaságok és a reptér munkatársai mindenkit tájékoztatnak, útba igazítanak. Felvilágosítanak az új szabályokról, a digitális eljárásokról. Fő cél a személyes kontaktok minimalizálása, a zsúfoltság elkerülése." A gépek fedélzetét, levegőjét folyamatosan tisztítják, fertőtlenítik. "A levegő nagyon tiszta a fedélzeten, szinte steril. Három percenként frissül, cserélődik. Hogyan lehetséges ez? A speciális csúcstechnológiás szűröknek köszönhető, amiken fennakadnak a vírusok, baktériumok - avat be az Aegean Airlines vezérigazgatója.

Várhatóan június 15-től érkezhetnek nemzetközi járatok Athénba. Július 1-től pedig indulhatnak charterjáratok is a görög szigetekre.

(forrás: www.euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai