hirdetés
hirdetés

A mallorcai partiturizmus akár "második Ischgl" lehet

Figyelmeztette honfitársait a német egészségügyi miniszter. Azt kérte, kerüljék a nyaralni utazók a nagy összejöveteleket, és kiemelte a desztinációk közül a spanyolországi Mallorca-szigetét.

hirdetés

A mallorcai partitk növelik a koronaszint kockázatát, figyelmezteti a német egészségügyi miniszter, Jens Spahn a németeket. A miniszter kérte, kerüljék a nyaralni utazók a nagy összejöveteleket, és kiemelte a desztinációk közül a spanyolországi Mallorca-szigetét, ahol az elmúlt napokban nagy partikat tartottak, írja a politico.eu hírportál.

pixabay.com
pixabay.com

A hétfőn tartott sajtótájékoztatón Spahn azt mondta, mindenki tartsa be a koronavírus elleni küzdelemben alkalmazott szabályokat, például a társadalmi távolságtartást és az arcmaszkok viselését.

A miniszter figyelmeztetésének van alapja, hiszen a hétvégén a Mallorcán zajló hatalmas partikról érkeztek hírek, és ez a desztináció a németek körében igencsak népszerű nyaralási célpont. Spahn elítélte az ilyen felelőtlen viselkedést, figyelmeztetve, hogy a sziget akár egy "második Ischgl" lehet.

Mint ismeretes, Ischgl, az osztrák Alpokban található sípálya melletti település, amely márciusban vált világhírűvé, miután kiderült, hogy az onnan induló járvány elősegítette a koronavírus terjedését Európában.  

Lothar Wieler, a német közegészségügyi hatóság (RKI) vezetője szintén felszólalt ezen a sajtótájékoztatón, és naprakész információkat adott a pandémia németországi helyzetéről, ahol 198 963 fertőzést és 9 064 halálesetet tartanak ma számon a COVID-19-rel kapcsolatban. Wieler szerint "nagyon jó hír", hogy Németországban a helyzet stabilizálódott, de figyelmeztette a németeket, hogy a helyi járványok kitörése annak jele , hogy a járvány még nem korántsem ért véget.

(forrás: politico.eu, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai