hirdetés
hirdetés

Az elmúlt évben 37 ezer magyar érkezett Thaiföldre

"Még ha országaink 8000 kilométer távolságban is vannak, a szívünk akkor is közel áll egymáshoz" - fogalmazott H.E. Jakkrit Srivali, Thaiföld budapesti nagykövete, aki azt is elmondta: évről évre egyre több magyar látogat az országba, az elmúlt évben 37 ezren érkeztek Thaiföldre. Az ország a thai éttermek, a különleges masszázs, a thai boksz és a muay thai miatt is népszerű a magyarok körében.

hirdetés

H.E. Jakkrit Srivali, Thaiföld budapesti nagykövete (b) megnyitó beszédet mond a budapesti Thai Fesztiválon a Vajdahunyad várban 2019. július 7-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Idén negyedik alkalommal szervezték meg Budapesten Thai Fesztivált. A nap folyamán többször is láthattak muay thai bemutatókat a Városligetbe látogatók. A nagykövet elmondása szerint ez a harcművészeti ág több száz éves történelme során harci technikából fejlődött sporttá. A harcosok "fegyvereik elveszítése után is tovább küzdhettek azzal, amit a természet adott nekik". H.E. Jakkrit Srivali hozzátette: nagyon sokan űzik a sportágat Thaiföldön, és az a mondás járja, hogy minden thai fiú ösztönösen ismeri a muay thait.

A Magyar Muaythai Szakszövetség (MMSZ) bemutatókon ismerteti meg a közönséget a sokszínű sportággal, amely önvédelemben is kiemelkedő szerephez juthat. Az MMSZ és a sport magyar képviselői remélik, hogy jövőre Budapesten rendezhetik meg az IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) európai bajnokságot. A küzdősport művelői pedig abban bíznak, hogy 2024-ben már akár az olimpiai sportágak között is szerepelhet ez a harcművészeti ág. 

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai