hirdetés
hirdetés

Az utolsó úszó szállodamonstrum is kiköthetett

Az MSC Magnifica is révbe ért hétfőn azt követően, hogy tervezett útjukat alaposan módosítani kellett az új koronavírus-járvány miatt.

hirdetés

Az MSC Magnifica január 5-én futott ki Genova kikötőjéből, és a világ másik felén érték a járványügyi intézkedések. Nem akadt kikötő, amelyik fogadta volna, így a svájci tulajdonban lévő jármű viszontagságos útját hazafelé Odüsszeusz utazásához hasonlította többször a nemzetközi sajtó. Utasai végül Marseille-ben léphettek Európa földjére.

A szállodahajó avatóünnepsége
A szállodahajó avatóünnepsége

A szállodahajó utasait és legénységét egyaránt megviselő hetek politikai viharokat is kavartak, halálos áldozatot is követeltek, ennek ellenére az utasok közül többen úgy nyilatkoztak, hogy kalandokban is részük volt. A Magnifica fedélzetén 1760 utas volt, többségében olasz, francia és német vendégek, akik sokáig nem is hallottak a vírusról. Estéről estére élvezték a naplementét a Bar del Sole koktélbárból, önfeledten vacsoráztak a Quattro Venti étteremben, a hajó fedélzetén jó volt a hangulat.

A kapitány, Roberto Leotta egy szicíliai településen, Ripostóban született. 32 éve visz szállodahajókat, apja és nagyapja is tengerész volt, a génjeiben érzi a szakmát.

Európát elhagyva az afrikai Cape Verde kikötőjében állt meg a hajó, majd az Atlanti-óceánnak fordult. Brazíliát érték el január 19-én, amikor Kínából kitört a világjárvány. A kapitányt is értesítették a vírus terjedéséről, szoros kapcsolatot tartott a dél-amerikai hatóságokkal.

A Magnifica február 21-én Chile partjainál vette az irányt a Csendes-óceán felé. Ekkorra a hajó már a híradások témája volt, egy kikötő sem engedte dokkolni. Aitutaki sziget kétezer fős lakossága is félt, ők sem engedték szárazföldre az utasokat. A térség szigetvilága híres a türkiz színű tengerről, a fehér homokról a strandokon, de a hajó utasai csak a fedélzetről élvezhették a Csendes-óceán látványát.

A hajót vírusmentesnek tartották, de csak Rarotonga kikötője engedte partot érni a járművet. Ekkor változtatta meg először a Magnifica útitervét a járvány. Ausztrália eléréséig volt önfeledt az utasok nyaralása. Januárban, amikor a járvány Ázsiában terjedt, a hajó messze volt, Dél-Amerikánál, ahol csak február végén észlelték az új koronavírus megjelenését.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai