hirdetés
hirdetés

Bár magas az átoltottság, mégis zár Nyugat-Európa

Járványügyi korlátozásokat jelentett be Belgium, Hollandia, Spanyolország és Portugália.

hirdetés

Bezárnak a szórakozóhelyek Belgiumban a koronavírus-járvány miatt, a bárok, éttermek pedig legfeljebb este 11-ig lehetnek nyitva. Zárt térben csak ülős eseményeket lehet tartani, a magántalálkozókat az esküvők és a temetések kivételével betiltja a kormány a vártnál rosszabb helyzetre hivatkozva, adja hírül az euronews.com portál.

AdobeStock
AdobeStock
 

Hollandiában vasárnaptól már délután öt óraktor bezárnak a bárok, az éttermek és számos üzlet is a kormány pénteki döntése értelmében. A felnőttek körében 85 százalékos az átoltottság, de a negyedik hullám így is olyan súlyos, hogy a kórházak túlterheltsége miatt műtéteket kell elhalasztani.

Spanyolországban kedvezőbb a járványhelyzet, de a lakosságnak így is korlátozásokkal kell szembenéznie. Katalóniában péntektől vezették volna be széles körben a védettségi igazolvány használatát, de a sok igénylés miatt csúsztattak a kezdésen.

Portugáliában december elsejétől térnek vissza a korlátozások, mindössze két hónappal a feloldásuk után. A napi esetszám az elmúlt két hétben ismét emelkedésnek indult, annak ellenére, hogy a felnőtt lakosság 92 százaléka kétszeresen oltott. A kormány ismét azt javasolja, hogy aki teheti, dolgozzon otthonról.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!