hirdetés
hirdetés

Borzasztóan drágultak a turisztikai szolgáltatások Athénban

Nemrég még olcsó és ideális helyszínként ajánlották Athént akár egy hosszú hétvégére, ma már azonban ez a megállapítás úgy tűnik, érvényét vesztette.

hirdetés

A görög kormány ugyanis olyan megszorító intézkedéseket hozott, ami gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy a költségérzékeny turista kedvező áron jusson hozzá termékekhez és szolgáltatásokhoz a görög fővárosban - írja a Fapadosinfo blog.

A blog szerint bár az éttermek megfizethetők, a kis giroszosok pesti áron pörögnek, szállás pedig található egész olcsón, az ókori városrészbe azonban már vastag pénztárcával kell érkezni. Tavaly ősszel még 12 euróba került az a jegy, amellyel be lehetett járni az Akropoliszt, az Agorát, múzeumokat és gyakorlatilag mindent, ami csak a környéken található. Ehhez képest most csak az Akropoliszra 20 euró a belépő, s minden más helyszínre külön kell jegyet venni. Csak összehasonlításképpen: a Louvre-ba 15 euró a jegy, az Uffizi képtárba pedig 25. Ezen kívül szinte az összes múzeumot elérte a brutális áremelés, a kormányzópárt szerint eddig volt túl olcsó.

Akkor is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha a repülőtérre szeretnénk kijutni: a metró kivisz a reptérre, az utolsó előtti megállóig sima, 1,40-es jeggyel lehet használni. Ám a reptérre már speciális jegyet kell venni, ami évről évre drasztikusan drágul, most épp tíz euró (három főnek 24), egy éve még nyolc volt.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

(forrás: Fapadosinfo)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai