hirdetés
hirdetés

Elmarad a berlini ITB

Németország legnagyobb és Európa egyik legnagyobb turisztikai vásárát nem tartják meg idén a koronavírus miatt.

hirdetés

A vásár szervezői arra hivatkoztak, hogy nem tudták volna teljes mértékben tartani magukat az állami egészségügyi szervek által előírt szigorú higiéniai intézkedésekhez.

Néhány napja még azt közölték honlapjukon, hogy a hatóságok által előírt szükséges óvintézkedések betartása mellett megtartják a rendezvényt, amely 10 000 kiállítót és 160 ezer látogatót vonzott volna 180 országból március 4 és 8. között. Az elmúlt napokban azonban már sok hír szólt arról, hogy a vásáron résztvevő nagy nemzetközi turisztikai szolgáltatók közül többen, például az Alltours lemondták a részvételüket vagy az ITB-hez kapcsolódó esti rendezvényeiket (DER Toursitik) a járványra való tekintettel - írja a holland De Telegraaf.

Német lapok erősen kritizálták a kiállítás szervezőit, sőt a városvezetést is, akik sokáig kitartottak szándékuk mellett, hogy a járvány rohamléptékű terjedése ellenére is meg kell tartani az idei ITB-t. A Duitse Bild Zeitung és a Handelsblatt egyaránt azon az állásponton voltak, hogy a gazdasági érdekeket inkább szem előtt tartják a szervezők mint a résztvevők egészségét. Tény, hogy a kiállítás lemondása több millió eurós kártérítés kifizetésével jár a szervezők részéről a kiállítók számára, míg ha a kiállítók lépnek vissza a megjelenéstől dolgozóik egészségét féltve, ők fizetnek kötbért a szervezőknek.

 

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai