hirdetés
hirdetés

Egy millió fontos Wizz Air-bébi

Egymillió fontos ösztöndíjat alapít a Wizz Air vezérigazgatója és a University of London.

hirdetés

A University of London távoktatási programjaiban elérhető Váradi-ösztöndíj több mint száz hallgató tanulmányait támogatja a következő tíz év folyamán. Mivel ezekre a képzésekre a világ bármely pontjáról be lehet iratkozni, az ösztöndíjak különösen fontosak a jelenlegi helyzetben, COVID-19 világjárvány miatt bevezetett utazási korlátozások fényében.

Váradi József a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen – a mai Budapesti Corvinus Egyetemen – szerzett diploma után 2014-ben végezte el a University of London jogi mesterképzését (LLM) nemzetközi üzleti szakjogász szakirányon. Az üzletember a Wizz Air alapítója, és 2003 óta a légitársaság vezérigazgatója.

A Váradi-ösztöndíj alapítójaként a University of London közel 100 hallgatójának tanulmányaihoz kíván hozzájárulni a világ minden tájáról, különös tekintettel a közép- és kelet-európai diákokra. „Hiszem, hogy a közép- és kelet-európai tehetségek oktatásának támogatása sokszorosan megtérülő befektetés, amely megváltoztathatja a hallgatók életét és a következő generációk jövőjét”, mondta el Váradi József az ösztöndíj megalapításáról.

A University of London egy felmerése során kiderült, hogy a képzésekre nem beiratkozó, illetve tanulmányaikat be nem fejező hallgatók 33 százaléka képtelen volt előteremteni a tandíjat, 42 százaléka pedig nem tudta finanszírozni a képzés költségeit. Az egyetem volt hallgatóinak és támogatóinak köszönhetően világszerte számos diák jut olyan lehetőségekhez, amelyek máskülönben nem lettek volna elérhetők számukra, így esélyt kapnak rá, hogy fiatal vezetőként formálják világunk jövőjét. „Az oktatásnak mindenki előtt nyitva kell állnia, aki részt akar venni benne – függetlenül az anyagi helyzetétől. Az ilyen ösztöndíjak lehetővé teszik, hogy hallgatóink a világ minden tájáról, bármilyen körülmények közül érkezzenek is, javíthassanak életkörülményeiken és hozzájáruljanak közösségeik építéséhez” – jelentette ki Mary Stiasny professzor, a University of London nemzetközi ügyekért felelős alkancellárja és igazgatója.

A University of Londonról Egyetem az Egyesült Királyság legnagyobb távoktatási intézménye, ahol 190 ország 50 ezer diákja tanul. A University of London szövetségébe tömörült 17 tagintézmény további 100 ezer hallgatót oktat. 

Minden további info: itt.

(forrás: www.wshungary.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai