hirdetés
hirdetés

Görögország: szigorítások a kétszer oltottaknak

Nem léphetnek be az oltottaknak fenntartott helyekre azok, akik február 1-ig nem veszik fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást - jelentette be vasárnap Tanosz Plevrisz görög egészségügy-miniszter, írja a Portolio.hu.

hirdetés

"Február 1-től mindazok, akik nem vették fel a koronavírus elleni emlékeztető oltást a második oltás után eltelt hét hónap alatt, oltatlannak minősülnek" - jelentette ki a miniszter az Ant1 televízióban. "Az oltási igazolás továbbra is érvényes lesz, mert kilenc hónapos európai igazolásról van szó, de nem részesülhetnek olyan előnyökben, mint a kizárólag oltottak számára engedélyezett helyek igénybevétele" - tette hozzá Plevrisz.

A fertőzéseknek az omikron variáns okozta fellángolása miatt a kormány december 29-én újabb korlátozó intézkedéseket jelentett be, egyebek mellett betiltotta a zenét a bárokban és éttermekben, hogy így csökkentse az újévi mulatságokat.

A konzuli szolgálat honlapján olvasható tájékoztatás alapján jelenleg Görögországban az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével szinte mindenhová (kiskereskedelmi egységek, múzeumok, éttermek teraszai, mozik, színházak, stb.) csak oltási, vagy védettségi igazolással (átestek a COVID-19 betegségen) lehet belépni. Aki nem rendelkezik az említett dokumentumokkal, azoktól 72 óránál nem régebbi negatív PCR, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorstesztet kérnek a belépéshez. Az éttermek, bárok, szórakozóhelyek belső tereibe csak oltási, vagy védettségi igazolással lehet belépni. A honlapon kiemelésben hangsúlyozzák, hogy 2021. november 1. után megbetegedett személyeknél az igazolást már csak 90 napig fogadják el.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk