hirdetés
hirdetés

Ha most nem lazul a Copacabanán, nem vesztett semmit

Ugyanis a világhírű Copacabana üzletei is bezártak pénteken, miután Rio de Janeiróban szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezettek be.

hirdetés

Brazília más államaihoz hasonlóan itt is riasztóan növekszik az új koronavírussal megfertőzöttek száma, a 6,5 milliós városban egyetlen nap alatt 1910 ember halt meg a vírus miatt. A bárok és éttermek délután 5-ig lehetnek nyitva, a boltok kapacitásuk 40 százalékával működhetnek este 8-ig.

A büféknek pedig teljesen be kell zárniuk.

„Ha megengednék, hogy félházzal vagy 40 százalékos kapacitással működjünk, akkor nem lenne tömeg, és a hó végén ki tudnánk fizetni a számlákat. De így nagyon nehéz, nagyon nagy a bizonytalanság. Egy hét lesz, Tényleg csak egy hét? Vagy két hét lesz? Megint be fognak zárni?”, dohogott egy tengerparti büfé pultos az euronews.com tudósítójának.
A városőrség és a közterület-felügyelők ellenőrizik a szabályok betartását este 8 óra után. Az új szabályok egy hétig lesznek érvényben.
A város polgármestere, Eduardo Paes azt mondta, utána megvizsgálják, hogy javult-e a helyzet, vagy további szigorító intézkedésekre lesz szükség.
(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai