hirdetés
hirdetés

India a magyar turistáknak is bevezeti az elektronikus vízumot

2015. augusztus 15-étől Magyarországra is kiterjeszti az elektronikus vízumigénylési rendszert India. Elektronikusan csak turistavízum igényelhető. 

hirdetés

India 2015 agusztus 15-étől kiterjeszti az e-turistavízum-rendszert 36 országra állampolgáraira. A vízumot repülőgéppel érkező turisták igényelhetik amennyiben a következő repülőterek valamelyikén lépnek be India területére: Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi ,Goa, Hyderabad, Kolkata, Mumbai, Trivandrum, Ahmedabad, Amritsar, Gaya, Jaipur, Lucknow, Tirchy, Varanasi.

A rendelkezés értelmében hamarosan e-turistavízumot a következő országok polgárai igényelhetnek: Andorra, Argentína, Örményország, Aruba, Belgium, Bolívia, Kolumbia, Kuba, Kelet-Timor, Guatemala, Magyarország, Írország, Jamaica, Málta, Malajzia, Mongólia, Monaco, Mozambik, Hollandia, Panama, Peru, Lengyelország, Portugália, Seychelle-szigetek, Szlovénia, Spanyolország, St. Lucia, Saint Vincent és a Grenadine-szigetek, Suriname, Svédország, Tajvan, Tanzánia, Turks- és Caicos-sziget, Egyesült Királyság, Uruguay és Venezuela.

Az e-turistavízum eddig is elérhető volt az alábbi országok lakosai számára: Anguilla, Antigua és Barbuda, Ausztrália, Bahama-szigetek, Barbados, Belize, Brazília, Kambodzsa, Kanada, Kajmán-sziget, Chile, Kína, Kína- SAR Hongkong, Makaó SAR Kína-, Cook-szigetek, Costa Rica, Dzsibuti, Dominika, Dominikai Köztársaság, Ecuador, El Salvador, Észtország, Fidzsi-szigetek, Finnország, Franciaország, Grúzia, Németország, Grenada, Guyana, Haiti, Honduras, Indonézia, Izrael, Japán, Jordánia, Kenya, Kiribati, Laosz, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Marshall-szigetek, Mauritius, Mexikó, Mikronézia, Montenegró, Montserrat, Mianmar, Nauru, Új-Zéland, Nicaragua Niue Island, Norvégia, Omán, Palau, Palesztina, Pápua Új-Guinea, Paraguay, Fülöp-szigetek, Koreai Köztársaság, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság, Oroszország, Saint Christopher és Nevis, Szamoa, Szingapúr, a Salamon-szigetek, Sri Lanka, Thaiföld, Tonga, Tuvalu, Egyesült Arab Emírségek, Ukrajna, USA, Vanuatu, Vatikán-Szentszék, Vietnám.

E-turistavízumot az a nemzetközi utazó kaphat, aki kizárólag pihenés, városnézés, barátok és rokonok alkalmi meglátogatása, rövid ideig tartó orvosi kezelés vagy üzleti út céljából látogat Indiába.

Az Indiába való megérkezés napjától számítva az útlevélnek legalább még 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevélben legalább két üres oldalnak kell lennie, hogy a bevándorlási tisztviselő lepecsételhesse.

A nemzetközi utazóknak egy retúrjeggyel vagy egy továbbutazásra használható jeggyel kell rendelkeznie, valamint elegendő költőpénzének kell lennie, míg Indiában tartozkodik.

Ez a vízumtípus nem elérhető a diplomáciai vagy hivatali útlevelek tulajdonosainak, és szülő útlevelébe sem pecsételhető azzal együtt utazó gyermek esetében.

A vízum ezen az oldalon igényelhető: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

Az elektronikus vízum igényléséhez csupán az útlevelünk fényképes oldalát kell beszkennelni, online kell kifizetni a vízumdíjat, majd az emailben megküldött vízumot kinyomtatva azt kell bemutatni a kijelölt határátkelőhelyre érkezve.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai