hirdetés
hirdetés

Jordánia ismét nyitva a turisták előtt

Szeptember 8-tól látogatható Jordánia a nemzetközi turisták számára.

hirdetés

A beutazásból származó bevételekre nagyban támaszkodó hásimita királyság eredetileg augusztus 6-ra tervezte az újranyitást, a pandémia miatt azonban halasztania kellett a határok megnyitását - írja a Travel Off Path. 43 ország állampolgárai számára engedélyezték most a beutazást, amelyeket belső járványügyi helyzetük alapján 3 csoportba osztottak a fertőzöttségi szint alapján: zöld, sárga és piros kategóriákba.

Hazánk a zöld színnel jelölt kategóriába került egyebek között Lengyelországgal, Csehországgal és Marokkóval együtt. A magyar lakosság hiába kapott zöld utat, a szeptember 1-jével bevezetett határzár miatt nem utazhatunk turistáskodni Jordániába. Bizonyos megkötésekkel szeptember 3-tól 42 országba elutazhatunk ugyan, ezek között azonban nem szerepel a Jordán Királyság.

A zöld országokból érkezőknek az alábbi előírásoknak kell eleget tenniük a Jordániába való belépéshez :

  •  Rendelkezniük kell egy negatív PCR-teszttel, amely az indulás előtt legfeljebb 72 órával készült
  •  Érkezéskor a repülőtéren újabb PCR-tesztelésen kell, hogy átessenek
Amennyiben ez is negatív, az utasok megkezdhetik a nyaralást és nem szükséges karanténba vonulniuk.

A sárga országokra - pl. Olaszország, Németország, Málta és Ausztria - ugyanezek a szabályok vonatkoznak, de ezen felül, a tesztek eredményétől függetlenül a sárga országokból beutazóknak 7 napra hatósági, majd további 7 napra házi karanténba kell vonulniuk. 
 
A piros országok - pl. Belgium, Franciaország, Oroszország, Románia -  ból érkezőknek szintén a tesztek eredményétől függetlenül 7 napra hatósági, majd további 7 napra házi karanténba kell vonulniuk, utóbbi idejére nyomkövető karperecet viselve. 
 
Az összes beutazó turistának regisztrálnia kell a Jordániába való belépés előtt, ki kell fizetnie az 56 dolláros PCR-tesztet, nyomkövető applikációt kell letöltenie a telefonjára, koronavírusra is érvényes utasbiztosítással kell rendelkeznie, és tartózkodási engedéllyel kell rendelkeznie abból az országból, ahonnan érkezik. 
(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai