hirdetés
hirdetés

Kambodzsa új zöld idegenforgalmi célpontot készít elő

Angkor Wat mellett hamarosan Mondukiri nevét is  megjegyzik a Kambodzsába érkező turisták, és felkeresik vízeséseit, vadrezervátumait, álomszép, érintetlen területeit.

hirdetés

A Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztere Thong Khon, bejelentette, hogy egy minisztériumok közötti kapcsolatokért felelős bizottságot nevez ki azzal a céllal, hogy Mondulkiri tartomány turizmusfejlesztésére átfogó tervet dolgozzanak ki.

Mondulkiriben több mint 39 idegenforgalmi célpont található, amely jelentős kínálat bővítést jelentene a Királyságnak. A Kambodzsába látogató turisták első helyen Angkor Watot keresik fel, amit a főváros Phnom Penh illetve Sihanoukville követ fontossági sorrendben.

Mondulkiri és az észak-kambodzsai régió potenciálisan nagyon fontos szerepet tölthetne be a ökoturizmus területén. Átlátható és felelősségteljes beruházásokra van sürgősen szükség, amelyet a kormány minden intézkedésével támogat. A tartomány idegenforgalmi kínálatából külön említésre méltók a vízesések, az ott élő etnikai kisebbségek, a különféle kultúrák, a vadrezervátumok, a természetvédelmi területek, hegyvidékek és az ökoturisztikai desztinációk. A turisták az utazásuk alatt megtekinthetik a trópusi ültetvényeket is.

A helyi hatóságokkal folyatott tárgyalások során megállapodtak abban, hogy legkésőbb augusztus végéig elkészülnek a terv vázlatok és egy tanulmány a legfontosabb és a legsürgősebb teendőkről.

Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és kelet-európai képviselője tájékoztatása szerint három minisztérium közötti bizottság alakul a napokban, melyek fő célja Mondulkiri, Siem Reap és Kep idegenforgalmi régióinak jelentős fejlesztése.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai