hirdetés
hirdetés

Nemcsak mi, a szomszédok is nehezen viselik a bezártságot

Osztrák turisztikai helyzet - koronavírusjárvány idején: oltásról, arcmaszk viselésről, CSR-ról, húsvéti előkészületekről. 

hirdetés

A médiában és a politikai közbeszédben jelentős figyelmet kapott az osztrák kancellárnak a Kleine Zeitung-nak és Salzburger Nachrichten-nek adott hétvégi interjúja. Nyilatkozatában a kancellár kifejtette, hogy az osztrákok számára eddig ismert teljes mozgásszabadság (vagyis külföldre utazáshoz való jog) addig nem fog teljes mértékben helyreállni, ameddig a koronavírus ellen oltás, vagy gyógyítására alkalmas orvosság nem áll rendelkezésre. Ausztria nem eshet abba a hibába, hogy a határok megnyitásával és az utazási korlátozások teljes feloldásával újra importálja majd a vírust. A hosszú távú cél az európai határok újbóli megnyitása.

A szövetségi egészségügyi miniszter rendelete szerint Ausztriában április 6-tól kezdve már csak arcmaszkban lehet a bevásárlásokat elvégezni a 400 négyzetméternél nagyobb üzletekben. Az intézkedést fokozatosan vezették be, múlt szerdától az élelmiszerüzletekben is át lehetett venni a maszkot, amely viselésének elmulasztását hétfőtől szankcionálják.

Jó példa, hogy miként tudnak a nehéz helyzetben, a turisták nélküli városban a szolgáltatók összefogni, s a rászorulók segítségére lenni, másoknak örömet okozni, vagy problémáik megoldásában segédkezni. A bécsi Intercontinental Hotel konyhája ingyen főz a kerület nyugdíjasotthonai számára. A bécsi fiákerek pedig segítenek az ebéd házhozszállításban. Az ételcsomagokhoz még egy grátisz Kronen Zeitung is jár Ausztria piacvezető napilapjának felajánlásból.

A járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban azt osztrák kancellár ígéretet tett arra, hogy esetlegesen döntés születhet arról, mikor oldják fel az üzleteket érintő korlátozásokat. Egyben felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy húsvétkor ne tartsanak családi összejöveteleket. Annak érdekében, hogy a lakosságot otthon tartsák április végéig betiltották mind a kereskedelmi, mind pedig a magánszálláshelyek turisztikai célú hasznosítását. 

(forrás: www.good-deal.at)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai