hirdetés
hirdetés

Sardzsa: családi élmények

Az Egyesült Arab Emírségek harmadik legnagyobb tagja főként a családokat célozza meg – derült ki a Sardzsa Turisztikai Hivatal budapesti workshopján.

hirdetés

Az emirátus ugyanis Dubai-jal ellentétben csendesebb, kultúra- és élményfókuszú programokat kínál, amelyeket minden korosztály élvezhet, és biztosan nem fognak részeg randalírozókba belefutni, hiszen az emirátusban teljes alkoholtilalom van.

Sardzsa nagy előnye, hogy gyalogszerrel is könnyen bejárható, és ha esetleg a nagy hőségben felfrissülésre vágyunk, a Rain Roomban mindig élvezhetjük a vízpermetet – ebben a művészeti installációban ugyanis épp az a kihívás, hogy szárazon keljünk át az 1200 liternyi eső áztatta termeken. A sivatagi részeken, Mleikában viszont komoly régészeti kincsek és túrák várnak, bemutatva az emírség 6000 éves történelmét, de akár dűnetúrákra is indulhatunk, mielőtt egy autentikus vacsorán fejeznénk be a napot. Kharfakkahban viszont már tengeri kalandokat találunk, vízi sportokkal és korallszigetek közti búvárkodással, Al Khanban pedig hatalmas Aquarium és Tengerészeti Múzeum létesült. Az Al Hefaiyah hegyi állatmenhelyen veszélyeztetett ragadozó madarak életébe kaphatunk bepillantást, interaktív formában, szakértő vezetéssel, Al Montazahban pedig egy helyen találunk vízi vidámparkot és időutazást kínáló szárazföldi élményelemeket.

Az arab világ kulturális fővárosaként számon tartott Sardzsában rengeteg múzeum és kiállítóhely mutatja be az iszlám világát, és az Al Noor szigeten lévő mecsetbe hetente két napon nem muzulmánok is betérhetnek. Az Al Majaz parti részen esténként a központi szökőkút fény- és hangjátéka élvezhető, hangulatos éttermekkel és kávézókkal körbevéve. És persze a világ e táján a vásárlás sem maradhat ki az attrakciók közül: a Central Soukban 700 bolt kínálata várja a keleti ajándékokra kíváncsiakat, a plázákban dizárjnerboltokból válogathatunk, a Heart of Sharjah régi kereskedelmi központjában a múlt keveredik a modernitásssal.

A városnézés mellett Sardzsa azonban nagyszabású fesztiválokat is kínál, a leghíresebb a februárban rendezett, kimondottan látványos fényfesztivál, ahol az installációk szó szerint életre keltik az épületeket. Novemberben nemzetközit könyvfesztivál készül, decemberben a Wordl Championship Week-en a motoros csónakok Forma-1-es versenye vonz több tízezres közönséget a Khalid Lagoonba.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai