hirdetés
hirdetés

Szigorítás Olaszországban

Augusztus 6-től csak oltottsági igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be olasz éttermekbe, múzeumokba, színházakba, edzőtermekbe.

hirdetés

A koronavírus delta variánsának terjedése miatt így akarja újra felpörgetni az oltási hajlandóságot a római kormány. Az úgynevezett „zöldkártyát” bárki igényelheti, aki már megkapta a vakcina legalább első adagját, számol be a hírről az euronews.com portál.

pixabay.com
pixabay.com
 
 
Mario Draghi miniszterelnök úgy fogalmazott, „más európai országokban magasabb a fertőzések száma, mint nálunk. De tudjuk, hogyha most nem reagálunk, akkor minket is elér a fertőzések növekedése. Ha nem intézkedünk időben és megfelelően, úgy Olaszországba is megérkezik az, ami most Franciaországban, Angliában, Spanyolországban történik.”

Sokan szabadságjogaik elleni támadásnak tekintik az újabb közegészségügyi megkötéseket.

Párizsban 200-an tüntettek a tervezett védettségi igazolvány bevezetése ellen, miközben odabent a francia képviselők az egészségügyi válságról szóló törvénytervezetről vitáztak.

Csütörtöktől már nem kötelező a maszkviselés a kereskedelmi egységekben – az élelmiszerboltokat kivéve – Ausztriában. A kormány ugyanakkor a tartományok vezetésére bízta a döntést a regionális szabályokra vonatkozóan. Bécs polgármestere azonban rögtön közölte, a fővárosban nem enyhítenek a jelenleg érvényben lévő maszkviselési szabályokon.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai