hirdetés
hirdetés

Tudja, hova megy a legtöbb magyar utazó?

Az Invia.hu friss, saját adatain alapuló elemzése szerint  magyarokat leginkább Görögország és Egyiptom vonzza. Tavaly az utazók 45 százaléka választotta az egyiket a két úti cél közül. Törökország a harmadik lett a sorban.

hirdetés

A legtöbb magyar az Égei-, a Vörös- és a Földközi-tengert részesíti előnyben.

„A legnépszerűbb úti célok közt Görögország áll az első helyen, ahol a megrendelt utak alapján a magyarok 23 százaléka töltötte a nyaralását. Ezen belül is a legtöbben Krétát és Zakhyntost keresték fel. A második legkedveltebb célpontnak Egyiptom számított, amit a hazai turisták 22 százaléka választotta, ott is elsősorban Hurghadát és Sharm-el Sheikhet.“ –hangsúlyozta Zakar Jozef, az invia.hu ügyvezetője.

Kréta, Görögörszág, fotó: 123rf

A szakember hozzátette, hogy az utasok ezeket a célállomásokat a magas minőség, a rendezett strandok, a tiszta tenger és a kiegészítő szolgáltatások széles választéka miatt preferálják, de a bekerülési költség sem volt utolsó szempont. Egy felnőtt görögországi utazásának átlagára 150.575 forinttól, míg egy egyiptomi üdülésé 184.531 forinttól már elérhető volt.

Az említett úti célokat népszerűségben Törökország, Tunézia, Horvátország és Olaszország követték.

A legtöbben nyáron repülnek

A legnagyobb utasforgalom a múlt esztendőben a júniustól szeptemberig tartó időszakra esett. Az online utazásközvetítő iroda adatai szerint ez a magyaroknál már megszokottnak is tekinthető. 2018-ban a turisták 76 százaléka erre az időszakra foglalta le az átlagosan nyolc napot felölelő utazásait.

Sátor helyett luxus

A sátorvárosok, közös zuhanyzók és az önellátás ideje úgy tűnik, már a múlté. A magyarok napjainkban inkább az all incluse ellátást és az ötcsillagos hotelek kényelmét részesítik előnyben. A preferencia rangsorban ezt követik a négy csillagos szállodai foglalások, illetve a félpanziós étkezések. Utóbbit pedig az ultra all inclusive ellátás, amely tulajdonképpen korlátlan étel- és alkohol-fogyasztást foglal magában.

TOP

A Invia.hu adataiból, ami több mint száz utazási iroda összes ajánlatát tartalmazva a teljes magyar piacra biztosít rálátást, az is kiderült, hogy az utazási irodát választók többségének életkora a tavalyi évben 42 és 44 év között volt. Általában a nők azok, akik az utakat kiválasztják, majd megvásárolják.

Elemzésük szerint a tavalyi csúcsot augusztus 18-a tartja, mert ezen a napon egyszerre legalább 2500 magyar turista tartózkodott külföldön.

A legdrágább út 8.848.000 forintba került, bár ez nyomokban sem emlékeztetett egy klasszikus nyaralásra. A helyszíne az Északi-sark volt, ahol a kényelmes utazásról egy atom meghajtású jégtörő gondoskodott.

A 2018-as év TOP listája:

- Legkedveltebb ország: Görögország és Egyiptom

- Legkedveltebb úti cél: Hurghada és Alanya

- Legkedveltebb hotel típusa: ötcsillagos

- Legkedveltebb ellátási forma: all inclusive

- Legkedveltebb utazási mód: repülés

- A legforgalmasabb nap: augusztus 18. (szombat)

- Legdrágább utazás teljes bekerülési ára: 8.848.000 Ft

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!