hirdetés
hirdetés

Újranyitott Mauritius

A Szputnyik V oltást is elfogadják az üdülőparadicsomban - írja a spabook.net.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A helyi hatóságok bejelentették, hogy Mauritius beutazási feltételei 2021. október 1-től kezdődően enyhülnek a szigeten engedélyezett 8 fajta koronavírus elleni vakcina valamelyikével teljesen beoltott turisták számára és megszüntetik a karanténkötelezettséget.

Az afrikai szigetország határait a világjárvány 2020. márciusi kitörésével teljesen lezárták a külföldi turisták előtt. Ezeket 2021. július 15-én nyitották meg újra, de a beutazó turistáknak 14 napos karantént kellett letölteniük, függetlenül attól, hogy be voltak-e oltva, vagy sem (szeptember 1-től a beoltottaknak már csak 7 nap volt). A mostani lépésben a helyi hatóságok által jóváhagyott oltóanyaggal beoltott külföldi turisták beutazási korlátozásai és tartózkodási feltételei enyhülnek.Az orosz gyártmányú Szputnyik V vakcinát széles körben használják Mauritiuson. A Mauritiusra érkező, Szputnyik V-vel beoltott turistáknak október 1-től nem kell karanténba vonulniuk, és szabadon mozoghatnak a szigetország területén, mivel ezt az oltás típust is elfogadják.

A magyar Konzuli Szolgálat oldala még (10.03) feltételes módban ír a fejleményről, de Nagy-Britannia konzuli oldala és Mauritius saját hivatalos oldala megerősítette a Spabook értesüléseit. Tehát Mauritius 2021. október 1-től a teljesen beoltott utazók számára szabadon látogatható, de kötelező a COVID-19 egészségbiztosítás megkötése és a beutazáshoz be kell mutatni egy negatív PCR-tesztet, amelyet max. 72 órával az indulás előtt végeztek.

További részletek ITT.

(forrás: Spabook)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai