hirdetés
hirdetés

Végre egy jó hír a Japan Airlines házatájáról

Nem kötelező többé magassarkú cipőt hordaniuk a Japan Airlines női alkalmazottainak.

hirdetés

Áprilistól nadrágot és kényelmes cipőt viselhetnek munka közben a Japan Airlines légiutas-kísérői, jelentette be csütörtökön a vállalat.

A légitársaság egyike azon első vezető japán cégeknek, amelyek változtatásokat vezetnek be az öltözködési előírásaikban a tavaly elindított #KuToo kampány nyomán. A kezdeményezés elindítása úta - amelynek nevét a MeeToo és a japán cipő (kutsu) és fájdalom (kutsuu) szavak keverékéből képeztek -, több mint 32 ezren írtak alá egy online petíciót, amelyben arra kérték a japán kormányt, tiltsa meg a vállalatoknak, hogy kötelezővé tegyék női alkalmazottjaik számára a magas sarkú cipő viselését.

„Ez lesz az első alkalom, hogy bevezetjük a nadrágviselést és számos opciót kínálunk a lábbelik esetében is” - nyilatkozta Morimoto Mark, a Japan Airlines szóvivője a Reutersnek.

A légitársaság szerint az áprilisban hatályba lépő változás a cég csaknem 6 ezer női dolgozója számára teszi lehetővé, hogy olyan cipőben dolgozzon, amely a legjobban megfelel az igényeinek, sarokkal vagy sarok nélkül. A #KuToo kampány rávilágít a nők külsejével szembeni szigorú elvárásokra Japánban, amely 153 országból a 121. helyen végzett a Világgazdasági Fórum (WEF) nemek közötti egyenlőséget vizsgáló legfrissebb Global Gender Gap jelentésében. 

(forrás: Reuters / MTI /444.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai