hirdetés
hirdetés

WHO: az országoknak nem határzárral kell harcolniuk a járvány ellen

A nemzetközi közlekedést gátló határzárak nem tarthatók fenn bizonytalan ideig, az országoknak határaikon belül kell többet tenniük a koronavírus-járvány terjedésének megfékezéséért - jelentette ki hétfőn Genfben online sajtótájékoztatón, az Egészségügy Világszervezet, a WHO főigazgatója.

hirdetés

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz emlékeztetett arra, hogy az utóbbi napokban a járvány erősödése miatt több ország ismét utazási korlátozásokat és biztonsági szigorításokat vezetett be, Nagy-Britannia például karanténra kötelezi a Spanyolországból visszatérőket. Közölte: csak szigorú intézkedésekkel - a maszkviselési kötelezettségtől kezdve a tömeges jelenlét elkerüléséig - birkózhat meg a világ a járvánnyal.

"Ahol ezeket a rendelkezéseket betartották, ott a fertőzés lassult, ahol nem, ott erősödött a járvány" - mondta a főigazgató, dicsérőn kiemelve Kanadát, Kínát, Németországot és Dél-Koreát. A tájékoztatón részt vett Michael Ryan, a WHO veszélyhelyzeti igazgatója is, aki azt hangsúlyozta, hogy lehetetlen a közeljövőben ismét lezárni az országhatárokat.

"A nemzetgazdaságoknak meg kel nyílniuk, az embereknek dolgozniuk kell, a kereskedelemnek újra kell élednie" - mondta Ryan, megerősítve a főigazgató szavait, miszerint a járvány elleni szigor csökkenti a fertőzések számát, míg enyhítése növeli.

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai