hirdetés
hirdetés

Mottó: „Az életet mindig élni, és nem túlélni kell”

Borász a zongoránál

Vannak kiváló borászok Magyarországon, olyanok, akik remek termőterületeken gazdálkodnak, és évente gyönyörű tételekkel lepik meg közönségüket.

hirdetés

Fellelhetők bőven olyan művészek is, akik nagyszerű hangulatot tudnak teremteni, hangulatos játékukkal, kellemes, fülbemászó dallamaikkal sok-sok felejthetetlen este főszereplői vagy kísérői. És olyanok is vannak szép számmal, akik több nyelven, folyékonyan társalognak közönségükkel, miközben ők maguk is színes, szórakoztató egyénségek. Azonban olyan, aki mindezt egymagában egyesíti – valljuk be, kevés akad. Liszkay Mihály borász, zongorista és világfi egyike ezen keveseknek. Ezért Magyarországon egyedülálló programja – amelynek során borait úgy mutatja be vendégeinek egy kellemes vacsora elköltése közben, hogy közben odaül a z zongorához, és gyönyörű, szívhez szóló dallamokat csal ki a hangszerből – egyre nagyobb siker. Örökzöld melódiák csendülnek fel Liszkay tolmácsolásában New Yorktól Budapestig, évszázadokat átívelő slágerek, amelyeket eredeti nyelven ad elő, ami nem csoda, hiszen ő maga is több nyelven beszél.

Nemcsak ő, borai is több nyelven beszélnek. Ami szintén érthető, hiszen Magyarország egyik legjobb termőterületének szülöttei – a Balaton-felvidéki Káli-medence szinte örökké napsütéses, vulkáni talaján érlelődnek, a Pangyéri-dűlő meseszerű földjén –, innen indulnak, hogy a világban olyan díjakat nyerjenek el, amelyek kevés hazai bornak adatnak meg.

És nem utolsósorban a hab a tortán: a Liszkay Pincészet nem csupán egy a sok közül, hanem olyan borkúriát is jelent, amely a magyar Toscanának nevezett táj egyik ékköve: exkluzív szállás- és találkozópontja a hazai és külföldi elitnek, kilenc, minden kényelemmel felszerelt, tágas szobája, többszintű wellnesslétesítménye, meditációs szaunája, gőzszobája kandallóval, egy levendulaoázissal körbefogva olyan páratlan panorámával, amelynek láttán szinte mindenki felsóhajt: itt kellene ezentúl élni. Vagy legalább úgy befejezni az életet, hogy ez legyen az utolsó emlék, amely az örökkévalóság felé vezető úton elkíséri a halandót – persze egy pohár Liszkay borral a kézben.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai