Négy perc alatt Európa körül

A londoni World Travel Market kiállításon mutatták be Európa új turiszti- kai promóciós kisfilmjét, amelyet az ETC megbízásából készített a Screen South ügynökség. A négyperces spotot az EuroShorts Európa – egy vég- telen utazás című filmes pályázat nyertes alkotói rendezhették.

A két fiatal belgrádi filmes szakember, Benoit Detalle és Marija Jacimovic összesen húszezer eurót és egy-egy első osztályra szóló InterRail bérletet kapott, hogy a nyertes forgatókönyv alapján el tudják készíteni a filmet. A Roll the Dice (Vesd el a kockát) című kisfilm rendezői alapötlete, hogy az ellenkező irányba induló főszereplők két dobókocka segítségével döntenek a következő úti célról, hogy később összetalálkozva együtt folytassák az utazást. Az így felfűzött cselek- ményszál szerint a kisfilm véletlenszerűen mutatja be Európa országait, mindenhonnan kiragadva egy-egy hangulatot, apró emléket. A magyarországi forgatás során a Magyar Turizmus Zrt. nyújtott szakmai segítséget a film készítőinek. Az MT Zrt. aktív közreműködésének köszönhetően a tervezetthez képest jóval több magyarországi képkocka került a filmbe, ugyanis olyan témákat is hazánkban vettek fel, amelyeket más országokban terveztek feldolgozni. Az alkotók szemén keresztül Európa nem más, mint egy felfedezésre váró, hatalmas játszótér, és meghódításának minden perce remek mulatság. Az Európai Turisztikai Bizottság – amelynek a Magyar Turizmus Zrt. is tagja – tevékenységének célja Európa mint turisztikai desztináció népszerűsítése a tengerentúli küldőpiacokon. Az ETC és az Európai Bizottság Destination Europe 2020 elnevezésű közös kezdeményezése is azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet az európai utazási célpontokra. A program egyik akciójának keretében a film utazásra ösztönző hatását kívánták kiaknázni: az ETC nemzetközi rövidfilmpályázatot hirdetett tehetséges, fiatal filmkészítők számára. A verseny cél- ja egy olyan három-négy perces kisfilm elkészítése volt, amely megragadja a „EUROPE – A Never-Ending Journey” (Európa – Egy végtelen utazás) alapgondolatot – tájékoztatott a Magyar Turizmus Zrt.

További információ a filmről és maga a film el- érhető itt: http://www.euroshorts-films.com

ORSZÁGIMÁZS MÁSKÉPP: TOP 5 BUDAPESTEN FORGATOTT VIDEOKLIP

 

A hazánkat népszerűsítő, nemrégiben be- mutatott imázsfilm hatására gyűjtöttük össze a számunkra legszimpatikusabb, Budapesten forgatott videoklipeket. Számos világsztárt ihletett meg fővárosunk szépsége.

Az utóbbi néhány év egyik legsikeresebb popdalát Katy Perry szállította a zenesze- rető rajongóknak. A Firework című dalhoz 2010. szeptember 28-án forgatott video- klipet Budapesten. A kisfilm legfontosabb jelenetei a budai Vár falai között zajlottak. A rendezői szerepet Dave Meyers vállal- ta magára, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint P!nk, Rihanna vagy Britney Spears. A Firework a 2011-es MTV Video Music Awardson elnyerte az év videója díját. A Youtube VEVO csatornáján közel 400 milliós nézettségével a világ egyik legnézettebb videoklipje jelenleg ez a dal. Gwen Stefani, a No Doubt énekesnője 2007- ben járt nálunk, és forgatta le The Sweet Escape című albumának ötödik európai kisle- mezéhez (Early Winter) videoklipjét. A rende- ző Sophie Miller választása a Nyugati pálya- udvar dísztermére esett. További jeleneteket vettek fel Prágában és Milánóban is.

Az egykor a csapból is folyó Sarah Connor legnagyobb slágerét köszönheti From Sarah With Love című dalának. A dal sike- réhez a videoklip is hozzájárult, amelyet a Keleti pályaudvaron forgattak. Hetekig vezette a kislemezlistát Németországban.

Nálunk a bronzérmes pozícióban tetőzött 2001 karácsonyán. Michael Jackson, a pop egykori kirá- lya History című videoklipjét forgatta Bu- dapesten, a Hősök terén. Az emlékezetes kisfilm, amely második kislemezként jelent meg az énekes Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix remixalbumáról, 1997-ben debütált az MTV zenecsatornán.

A lista végére a tinisztár Selena Gomez Round and Round videoklipje került, amelyben többek között a Halászbástya és az Astoria Szálló is felbukkan. A színész-énekesnő egyúttal Monte-Carlo című filmjéhez is felvett néhány jelenetet fővárosunkban. A videoklip 77 milliós nézettséggel büszkélkedhet a Youtube-on.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.