hirdetés

Kisfaludy-program: mentőöv a vidéki szálláshelyeknek

A Kisfaludy Zrt. Veszprémben tartott pénteken sajtótájékoztatót.

hirdetés

Horváth Péter, a Zrt. vezérigazgatója a magánszálláshelyek fejlesztésére kiírt pályázatban nyertes Frida Bed & Breakfast Apartmanban tartott sajtótájékoztatón többek közt elmondta,  az elmúlt években a turizmus a magyar gazdaság egyik húzóágazata volt, 2019-ben a GDP 13,5 százalékát adta és 400 ezer ember megélhetését biztosította. A koronavírus-járvány azonban kritikus helyzetbe sodorta az ágazatot, így a kormány a szektor újraindítása érdekében a fejlesztések folytatásával és adókedvezményekkel segítette az ágazat szereplőit.

A vezérigazgató ismertette, a 2017-ben indult Ksfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukciónak köszönhetően több mint 670 vidéki panzió fejlesztése vagy bővítése finanszírozható, és további 74, száz szoba alatti szálloda is megújul, 55 milliárd forint értékben. Így a következő években kétezer új, valamint több mint négyezer megújult szoba várja a vendégeket.
 A legfeljebb nyolcszobás szálláshelyek felújítására nyáron kiírt pályázaton országosan több mint 14 ezren nyertek csaknem 42 milliárd forint támogatást. Ebből Veszprém megyében 1656 szálláshely kapott több mint ötmilliárd forint támogatást, Veszprémben pedig 45 vállalkozás több mint 110 millió forintot.
    

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai