Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben

Különleges kápolnát tártak fel Veszprémben 

A 80 éve püspökké szentelt Mindszenty József egykori székhelye is megújul a beruházás során.
EKF Veszprém: indul a felmérés a programról

EKF Veszprém: indul a felmérés a programról 

Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja.
Különleges festményeket rejtettek az omladozó falak

Különleges festményeket rejtettek az omladozó falak 

Elfelejtett falképekre bukkantak a veszprémi várnegyed épületeinek felújítása során.
Miként lett mintaprojekt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa?

Miként lett mintaprojekt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa? 

A Dunakavicsok turisztikai podcast legfrissebb epizódját ajánljuk.
Szent István király első ezüstdénárját rejtette a veszprémi várhegy

Szent István király első ezüstdénárját rejtette a veszprémi várhegy 

Ritka kincsre bukkantak a kutatók a veszprémi várnegyed megújítását kísérő régészeti feltárások során: a szakértők Szent István király egyik legelső ezüstdénárját találták meg a Nagyszeminárium udvarán.
Ennyi pénzhez jutott Veszprém az EKF-cím elnyerésével

Ennyi pénzhez jutott Veszprém az EKF-cím elnyerésével 

Vajon milyen változásokat és fejlesztéseket hozott az EKF-cím a veszprémi térségben és hogyan vonja be a program a helyi szereplőket? Milyen hatással van a program a veszprémi térség turizmusára és gazdaságára?
Kiállítással ünnepelték a Turizmus Világnapját Veszprémben

Kiállítással ünnepelték a Turizmus Világnapját Veszprémben 

A Turizmus Világnapját a Pannon Egyetem idén 20 éves Gazdaságtudományi Karának Turizmus Intézeti Tanszéke rendhagyó módon ünnepelte Veszprémben.
Új rendezvényközpont a veszprémi Vár tövében

Új rendezvényközpont a veszprémi Vár tövében 

A négy épületből álló, közel 2,4 milliárd forintból megvalósuló épületegyüttesben színházterem, kávézó, kiállítótér és gyermekfoglalkoztató kapott helyet mintegy ezer négyzetméteren.
Az élő népművészetet mutatja be a hétvégi Veszprém Folk fesztivál

Az élő népművészetet mutatja be a hétvégi Veszprém Folk fesztivál 

Népzenei koncertek, néptáncbemutató, gyermekprogramok és táncház várja a közönséget. Az eseményen mások mellett fellép a Csík Zenekar és Szalóki Ági is.
Argentin és francia gasztrosztárok a Balatonnál

Argentin és francia gasztrosztárok a Balatonnál 

Veszprémvölgyben szeptember 21–24-én idén is találkozhatunk Michelin-csillagos séfekkel, a sommelier-szakma krémjével és francia, valamint argentin kulináris különlegességekkel.

A veszprémi várnegyed megújításának nagykövete lett Lékai-Kiss Ramóna 

Az első csók emléke, a középiskolai évek és számos más élmény is a veszprémi várhoz köti Lékai-Kiss Ramónát, aki örömmel fogadta el a megújuló várnegyed nagyköveti feladatait.

Szeptemberben Wine & Gourmet Fesztivál Veszprémben 

Több mint ötven kiállító lesz a fesztiválon szeptember 21. és 24. között Veszprémben, ahol a balatoni régiót képviselő több mint 50 étterem és borászat mellett Franciaország és Argentína kulináris különlegességei is kóstolhatók.

Új diákszálló és látogatóközpont Veszprémben 

Átadták a megújult veszprémi Ruttner-házat, amelyben diákszállót alakítottak ki, és amelyben ősztől a Várbörtön kiállítás látogatóközpontja is helyet kap.

Új rendezvénytér nyílt Veszprémben 

A Gyárkert KultúrPark jó példa arra, amikor a kultúra közparkká változtat egy egykori barnamezős területet - fogalmazott a területfejlesztési miniszter az új veszprémi rendezvénytér pénteki átadóján.

Újra elérhetők a MÁV-Volán szezonális napijegyei 

Április 29-től újra elérhetők a MÁV-Volán csoport szezonális napijegyei, amelyek kedvezményes áron biztosítanak utazást a Dunakanyar és Bakony, valamint a Balaton környéki településeken - tájékoztatta a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Különleges várséták és Gizella napok Veszprémben 

Májusban nem mindennapi élményben lehet részük azoknak, akik a veszprémi várnegyedet választják úticélul. A Gizella napokkal pedig rengeteg program is várja őket a következő hónapban az idei EKF hazai helyszínén.

Új arculat és név a Veszprémi Érseki Pincészet borainak 

Új arculattal jelentkezik a Veszprémi Érseki Pincészet három borcsaládja – a címkéken többek között a veszprémi Érseki Palota dísztermében látható mennyezeti kifestés alakjai tűnnek fel. A Vesprim Infula, a Mandorla és az 1277 elnevezésű borcsaládokhoz tartozó borokat május közepétől bárki megkóstolhatja.

Retro vonatszerelvények hétvégeken Győr és Veszprém között 

Retro vonatszerelvény közlekedik Győr és Veszprém között a következő hónapokban a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozat eseményeihez kapcsolódva. Az április végétől a tavaszi hétvégeken közlekedő szerelvény kétszer fordul a két város között.

Időkapszulák a megújult veszprémi Főszékesegyházban 

Rézből készült, henger alakú időkapszulákat helyeztek el a Szent Mihály Főszékesegyházban. A most elhelyezett időkapszulák közül kettőt – egy kőládába helyezve – a beruházásokhoz kapcsolódó kutatások során találták a főtemplom szentélyében lévő jobboldali ülőfülke mögött, befalazva. Ezek és egy – ezekhez hasonló mintára készített – új került most vissza az eredeti helyre.

Magyar város a European Best Destination toplistáján 

Londont is megelőzve a hetedik helyen végzett Veszprém és a régió a European Best Destination 2023 nemzetközi turisztikai megmérettetésen, valamint különdíjként elhozta a családbarát turisztikai célpont elismerést is - írja a vehir.hu.

Hamarosan szebb állomás fogadja Veszprémben az EKF-re érkezőket 

Megújul a veszprémi vasútállomás, a több mint egymilliárd forintos beruházás eredményeként komfortosabbá válik a vasúti közlekedés - jelentette ki csütörtöki, veszprémi sajtótájékoztatóján Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára.

Veszprém varázslatos hógömbként nyitotta a kulturális évadot 

,Örömmel mondhatom, hogy Európa kulturális fővárosában vagyok" - így indította útjára az egy éven át tartó rendezvénysorozatot Novák Katalin köztársasági elnök. Idén azonban rendhagyó módon nem csak Veszprém viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet, hanem másik 116 környékbeli település, vagyis az egész Bakony Balaton régió. Év végéig mintegy 3000 programmal várják az érdeklődőket.

Megnyílt a Balaton retro című kiállítás Veszprémben 

Természetesen már az Európa Kultúrális Fővárosa (EKF) részeként.

Kedvezményes menetjegy az EKF eseményeire 

Kedvezményes, 2023 forintos vasúti jegyet vezet be a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelt eseményeire a MÁV Zrt., közölte a társaság kommunikációs igazgatósága hétfőn. 

Európa legjobb úti célja lehet Veszprém 

Elindult a cím megnyeréséért a város a European Best Destinations szervezet oldalán meghirdetett versenyen.

Gyorsabb a közlekedés Budapest és a Balaton között 

Átadták a veszprémi 8-as főút déli elkerülő szakaszát és a 8-as utat, valamint a 82-es számú főutat összekötő szakaszt kedden. Ezzel biztonságosabbá és gyorsabbá vált a Balaton és a főváros közti közlekedés - fogalmazott az útátadóval egybekötött sajtótájékoztatón a beruházást végző NIF Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Kávéházak Éjszakája Veszprémben 

18 helyszínen több, mint 30 programmal várja az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája idén október 20 és 22 között a városban. Az összművészeti kulturális fesztiválon színházi, irodalmi, zenés-irodalmi programok mellett work-shopok, kóstolók és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.  

FRISSÍTVE - Lezárták a veszprémi belvárost 

Lezárták Veszprém belvárosának egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt kedden, a korlátozások több intézmény, köztük a kórház, az egyetem és a megyeháza működését, valamint a közösségi közlekedést is érintik.

Auer fesztivál Veszprémben 

Számos ismert külföldi és hazai komolyzenei előadó részvételével nyolcadszor rendezik meg az Auer fesztivált Veszprémben augusztus 2-7. között..

Soha nem látott terek is bejárhatóak lesznek a veszprémi várnegyedben 

Az érsekség tulajdonában lévő 18 épületet egyszerre restaurálják, a kivitelezők ígérik, hogy januárra, az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatra többet megnyitnak a nagyközönség előtt. 

A Balaton védelmére is van ötlete az EKF projektnek 

A 2023. évi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program bemutatta BALATORIUM nevű eseménysorozatát, amely az ország és Közép-Európa legnagyobb tavát érő ökológiai kihívásokat kívánja rendhagyó módon, összművészeti, valamint edukációs eszközökkel bemutatni és tudatosítani. Az EKF célja, hogy a következő másfél évben a kultúra és a tudomány eszközeivel egy hosszútávon fenntartható összefogás alapjait sikerüljön lerakni a Balaton és környező táj érdekében - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Új, négycsillagos szobákkal bővül a veszprémi szálláshelykínálat 

Egy új épületrésszel bővül a veszprémi Hotel Historia Malomkert, amely ezáltal 17 új, négy csillagos besorolású szállodai szobával egészül ki - írja a Magyar Építők.

Irodalmi fesztivállal indul a veszprémi EKF nulladik éve 

A február 25-e és 27-e között megtartott esemény három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat majd fel Veszprém belvárosában.

Már közlekednek a MAN buszok Veszprémben 

Megérkeztek az első új MAN autóbuszok a veszprémi V-Busz Kft. helyi járati flottájába, a járművek hétfőtől már beálltak a forgalomba.

Megújul a Rutter-ház Veszprémben 

Hostel, kávézó és a börtönmúzeum fogadóközpontja kap helyet az 1,3 milliárd forintból megújuló veszprémi Rutter-házban.

Piacnyitás a veszprémi Óváros téren 

Október 31-én nyílik az Óváros Piac, és attól kezdve kéthetente piaci zsongás töltheti be a veszprémi Óváros teret.

Jelentős szállodafejlesztéssel készül Veszprém az EKF-re 

A három belvárosi szálloda bővítésére mintegy 1,8 milliárd forintot költenek a beruházók, amelyből 800 millió forint a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatása egy sikeresen zárult pályázat után - közölte a társaság az MTI-vel csütörtökön.

Ötmilliárd forintos fejlesztés kezdődik a veszprémi állatkertben 

Ötmilliárd forintos fejlesztésbe kezdenek a veszprémi állatkertben, ahol új nagymacskakifutó és háziállatbemutató épül 2023 közepére.

Új attrakciók az EKF-re Veszprémben 

Digitális élményközpont kialakítása is szerepel a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program tervei között, a létesítményben a magyar és a nemzetközi képzőművészet klasszikusait mutatják majd be a modern technika segítségével - jelentette be csütörtöki, veszprémi sajtótájékoztatóján a program megvalósításáért felelős kormánybiztos.

Kisfaludy-program: mentőöv a vidéki szálláshelyeknek 

A Kisfaludy Zrt. Veszprémben tartott pénteken sajtótájékoztatót.

88,5 milliárdot kap Veszprém a kormánytól az EKF-hez 

A programot lebonyolító Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 49,5 milliárd, a Veszprémi Főegyház Megye 39 milliárd forint támogatást kap a város és a térség fejlesztésére, a kormány július 29-i döntése értelmében.

Ez lett az Év Tájháza 

Modern eszközök felhasználásával mutatja be a népi kultúrát a veszprémi Bakonyi Ház, amely a közelmúltban elnyerte az Év Tájháza díjat. Az épületet 1935-ben alapították.

Komolyzene világsztárokkal Veszprémben 

Július 30. és augusztus 4. között immár ötödik alkalommal rendezi meg a Mendelssohn Kamarazenekar a veszprémi születésű hegedűművész, zeneszerző és karmester Auer Lipót nevével fémjelzett nemzetközi zenei fesztivált, hogy Veszprémbe hozza a világ legjelentősebb koncerttermeiben fellépő művészeket.

2020-ra megépül a veszprémi várlift 

Uniós forrásból – közel 1,4 milliárd forint értékű turisztikai fejlesztés részeként – panorámalift és turisztikai központ épül a vár keleti oldalán. A veszprémi várlift megépítése annak az uniós fejlesztési csomagnak a része, amelynek keretében 2020-ig 40 milliárd forint értékben építenek turisztikai attrakciókat Magyarországon.

Egymillióval növelik négy térség turisztikai forgalmát 

Újabb 40 milliárd forint értékben valósulnak meg turisztikai programok Magyarország négy kiemelt turisztikai térségében - jelentette be a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerdán Veszprémben.

Fontos elem a régióban való gondolkodás 

A 21. századi város és térség alapjait hivatott letenni Veszprém Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázata, melyben egy színes, élhető, kreatív település körvonalazódik - fogalmazott a város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Virág- és éremeső Veszprémben 

Az arany minősítést és a városi közterület-megújításáért járó különdíjat is elnyerte Veszprém az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében - közölte a közösségi oldalán Porga Gyula, a város polgármestere szombat este.

Veszprém és Lajoskomárom képviseli hazánkat 

A 2018. évi Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyen Veszprém képviseli hazánkat város kategóriában, falvaink közül pedig Lajoskomárom.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!