hirdetés
hirdetés

Négycsillagos butikhotel nyílt Egerben

Csütörtöktől fogad vendégeket Eger legújabb szálláshelye, a városközpont emblematikus műemléképületében, a Tábornok Házban megnyílt 1552 Boutique Hotel.

hirdetés

A város szálláshelykínálatában teljesen egyedi színfoltot képviselő ház már 2019 októberében készülő projektként bemutatkozott Horeca Meetup rendezvényünkön. A New Age Interior tervezőiroda tulajdonos-vezetője, Máté Zsolt most a helyszínen is bemutatta a 15 szobát. Az iroda példásan tett eleget a megrendelő igényének, miszerint a szobáknak Eger és környéke ikonikus vonzerőit kell megjelenítenie: a bort, a történelmet, a fürdőkultúrát és a természeti adottságokat.

Két szinten 600 négyzetméteren 15 egymástól eltérő szobabelsőt alakítottak ki saját tematikával, valamint a butikszállodákhoz méltó egyedi dizájnnal és luxusszínvonalú anyaghasználattal. A szobák kialakítása bővelkedik az ötletes gegekben, - mint a sófal, vagy a szaunabelsőt idéző faburkolat a Wellness, vagy az agancsokból készült csillár az Erdő szobákban - emellett az otthonosság és a törődés érzését nyújtja.

Az otthoni miliő helyett egy izgalmas, progresszív és felnőttbarát környezetet szeretett volna a megrendelő, ennek jegyében a szobák 80 százalékában az üvegfalú zuhanykabin vagy a fürdőkád a szoba légterében kapott helyet. 

 

Az 1700-ban 95 centiméter vastag falakkal emelt műemléképület eredeti állapotát szépen megőrizték az építtetők a téglákat láttatni engedő mennyezetben és az emeletre vezető ódon falépcsőkben.

A beruházó tulajdonos Hajmási Péter Pál, aki feleségével, Leszkovszki Renátával közösen üzemelteti majd a szállodát. Kilenc éve az egri várban sikerrel fut ugyancsak 1552 (ki ne ismerné az egri vár ostromának évszámát) névre keresztelt éttermük, amelynek séfje, Tóth Dávid az ott már ismert gourmet reggelikkel várja a szálloda vendégeit. Az üzemeltetők az értékesítésben egyaránt építenek a bel- és külföldi vendégekre, külföldről német, spanyol, olasz utasok részéről várnak komoly érdeklődést.

A tulajdonos szerint a városban kiváló ár-érték arányt képviselnek 100 eurós átlag szobaáraik. A szálloda a tulajdonosok tervei szerint hamarosan a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tagja lesz.

Turizmus Online

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai