hirdetés
hirdetés

Új, exkluzív szálláshely Budapest tetején

Az egykori négycsillagos Hotel Normafa teljes felújítás és újramárkázás után prémiumkategóriás klubhotelként nyitja meg kapuit Normafa Club House néven.

hirdetés

A beruházás első üteme a tulajdonosváltás után 2013-ban kezdődött, majd 2019-ben folytatódott. A létesítmény soft openingje jelenleg is tart, az utolsó simításokat végzik a milliárdos ráfordítással, önerőből megújult szálláshelyen. Ma szinte már rá sem ismerni a leginkább a 80-as években virágkorát élő hotelre. Az egykori barna nyílászárók trendi, skandináv szürke árnyalatot kaptak, a belső tereket pedig maximálisan a mai. legmagasabb igények szerint modernizálták. A házbelső kialakítása a hotel környezetének, a Budai-hegyeknek a természeti értékeit tükrözi: a rengeteg faburkolat nyugtatja a szemet, a természetes textilek és a föld színei az uralkodók elegáns kékekkel, lilákkal kiegészülve.

A 60 szobás, 120 férőhelyes hotel két szárnyát az indiai térrendezés, a Vasztru-sásztrá elvei alapján alakították ki, és az egyik szárnyban a meleg színárnyalatok, a másikban a hidegek dominálnak. A fürdőszobák egytől-egyig zuhanyzósak és luxus piperecikkek várják bennük a vendégetek, a férfiakat klasszikus borotvával és pamaccsal is kényeztetik.

A ház igazgatója Auer Ferenc közel 8 évig dolgozott a Four Seasons kötelékében nemzetközi porondon, de a budapesti Gresham Palace megnyitásánál is bábáskodott a food and beverages területen. Az utóbbi években pedig a Közel-Kelet országainak szállodáiban szerzett hasznos tapasztalatokat.

Ahol a menedzserek is töltődhetnek


„Jelenleg is tart a szálloda besorolása, az ötcsillagos kategóriát céloztuk meg” – mondta el lapunknak Tánczos Szilvia a létesítmény ügyvezető igazgatója, aki hangsúlyozta, hogy a Normafa Club House szálláshely-  rendezvényhelyszín és tréningközpont is egyben, amely nem egy tipikus városi szállodaként, hanem exkluzív klubhotelként pozícionálja magát a piacon. Foglalni csak bejelentkezés alapján lehet, a nagy nemzetközi szállásközvetítő portálokon meg sem kíván jelenni a ház, amely elsősorban a hivatásturistákra fókuszál: az üzleti egyéni és csoportos utazókat tartja elsődleges célcsoportjának, valamint a rendezvényszervezésre specializálódik. Norma Buda Akadémia néven egy tréningközpontot is magában foglal a létesítmény.

A ház a privát szférát előnyben részesítő vendégek igényeire épít, akik értékelik a prémium szolgáltatásokat sőt, az exkluzivitást is előnyben részesítik, és akár egy teljes szárnyat lefoglalnak közép- és felsővezetői szakmai hétvégékre, továbbképzésekre. A retreat, azaz az elvonulós jelleg a szálloda környezetében is érvényesül, hiszen távol a főváros zajától, a korábban klimatikus gyógyhelyként is elismert Svábhegy tetején, erdei környezetben helyezkedik el, ezen túlmenően a belső kialakítás is a mindennapokból való kiszakadást szolgálja. Ennek egyik fontos eleme az országban talán egyedülállóan tágas jógakomplexum, amely fűthető és párásítható bikram jógateremmel is rendelkezik. A feltöltődésről a szaunavilág és a kültéri medence is gondoskodik, és készül egy hatalmas, 25 fős jacuzzi is a ház parkjában. Egyedi kínálati elemként egy hidegterápiás krioszauna is rendelkezésre áll.


A létesítmény hűthető-fűthető buboréksátra 200-300 fős rendezvényeket, esküvőket is befogad, de egy szabadtéri, füves-parkos rendezvényhelyszín is adott az esküvők lebonyolítására. Adott még egy kanapékkal berendezett, csupaüveg lounge helyiség is, amely 10-20 fős eseményekre ideális.


„A ház konyhája a szezonalitáson, regionalitáson és fenntarhatóságon alapszik” – emelte ki Gullner Gergő, akit az Intercontinental Budapest executive séf pozíciójából igazoltak. A szakember lapunknak elmondta, hogy alapvetően magyaros konyhát visz, amely kiegészül a határontúli (erdélyi, felvidéki, délvidéki) ízekkel és komolyan épít a monarchia gasztronómiájának hagyományaira is.  Az egészség is fő szempont az ételválaszték összeállításában, sok gyümölcsöt, zöldséget használnak, mindig az adott évszaknak megfelelően, lehetőleg rövid ellátási láncból és, a háznak készül a saját konyhakertje is, ahonnan a zöldfűszer kerül majd ki. Gondoltak a vegetáriánusokra, vegánokra is, és az allergén kódok is fel vannak tüntetve az ételek mellett a reggelizőpulton.

Turizmus Online

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk