hirdetés
hirdetés

A fürdők mellett az attrakciók húzták Miskolc turizmusát

Jól alakult a nyári szezon Miskolcon, a turisták által a városban töltött vendégéjszakák száma több mint 12%-kal emelkedett az előző évhez képest. A fürdők mellett a turisztikai attrakciók látogatottsága is jelentősen nőtt.

hirdetés

Idén augusztus végéig a félmilliót is meghaladta a miskolci fürdők látogatószáma: az Év fürdője díjat elnyert Barlangfürdőt az év első 8 hónapjában 253.032 vendég próbálta ki, ami 2.841 fővel több, mint 2015 ugyanezen az időszakában, miközben a Selyemréti Strandon is megfordult 202.961 vendég, a Miskolctapolcai Strandfürdőt pedig 49.424-en keresték fel.

Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő
Az Év Fürdője a Miskolctapolca Barlangfürdő

A változékony nyári időjárás ellenére Miskolcon augusztus végéig jóval az országos átlag feletti vendég-, illetve vendégéjszaka realizálódott. A KSH legfrissebb adatai szerint 113.773 vendég összesen mintegy 255.477, míg az Önkormányzat adatai szerint még több, 286.320 vendégéjszakát töltött Miskolcon, ami a KSH-adatok szerint 12,13%-os növekedést jelentett a tavalyi hasonló időszakhoz képest. A kereskedelmi szállások összes bruttó szállásdíjbevétel-növekedése augusztusban 108,2 millió forint volt, januártól augusztusig 364,2 millió forinttal, 22,74%-kal nőtt a tavalyi évhez képest, így a bevétel már augusztus végén megközelítette a 2 milliárd forintot.

A növekedés egyik oka, hogy Miskolc a hűvösebb napokra is kínál programlehetőségeket, az attrakciók látogatottsága pedig azt bizonyítja, hogy ezzel a lehetőséggel éltek is az ide érkezők. A legjelentősebb a Diósgyőri Várban volt a látogatószám bővülés, 5.842 fővel látogattak el többen a várba nyár végéig, mint tavaly, így már augusztus végéig megközelítette a látogatószám a 100.000 főt. A Vár ebben az évben szinte minden héten más-más középkori programmal rukkolt elő, így többféle érdeklődésű célközönséget is be tudott csábítani a rendezvényekre. A Lillafüredi Állami Erdei Kisvasúton augusztus végéig 4.040 fővel utaztak többen, mint tavaly, összesen 157.095 embert szállított a kisvonat, az idén 33 éves Miskolci Állatkert és Kultúrparkot pedig 3.640 fővel keresték fel többen, mint tavaly, itt augusztus végéig mintegy 70.388 vendég fordult meg. A családi programkínálatot többek között az Avalon Park, a Miskolctapolcai Bobpálya és a kalandparkok is színesítették, a május 1-jén megnyílt Lillafüredi Libegőt pedig négy hónap alatt 70.000 vendég próbálta ki.

Fotó: Kutas László: Miskolci lányok c. szobor. Készítette: MIDMAR - www.hellomiskolc.hu
Fotó: Kutas László: Miskolci lányok c. szobor. Készítette: MIDMAR - www.hellomiskolc.hu

Idén nyáron 1.674 fővel több vendég látogatta meg a miskolci kiállításokat, mint tavaly. A Herman Ottó Múzeumban például összesen 40.402 vendég fordult meg idén augusztus végéig.

Ugyan az őszi vendégéjszakaszámok még nem ismertek, az attrakciók statisztikái szerint azok látogatószámának növekedése töretlen volt az elmúlt másfél hónapban is. A turisztikai szervezet pedig hamarosan már az új téli és tavaszi turisztikai termékskálát mutatja majd be.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk