Medencés mozizás a nyáréjszakában

Medencés mozizás a nyáréjszakában 

A legújabb szabadtéri filmes szenzáció még a kertmoziknál is extrább: a Széchenyi Gyógyfürdő medencéiben ázva nézhetjük kedvenc filmjeinket.
Meglepő akcióval indítja a strandszezont a kiskunmajsai fürdő

Meglepő akcióval indítja a strandszezont a kiskunmajsai fürdő 

Családi vakáció néven rendhagyó kampánnyal rukkolt elő a nyári szünet kezdetén a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő: június 19. és 23. között minden 14 éven aluli gyermek ingyenesen strandolhat a kiskunmajsai létesítményben.
Nemcsak bezárták, hanem el is bontják ezt a fővárosi strandot

Nemcsak bezárták, hanem el is bontják ezt a fővárosi strandot 

Elbontják a rákoscsabai Csabagyöngye fürdő maradványait.
Nem jut állami forrás a Lepencei Strandfürdő felújítására

Nem jut állami forrás a Lepencei Strandfürdő felújítására 

Az egykori visegrádi fürdő fejlesztésére ígért támogatást visszavonta a magyar állam. Az eredeti tervek szerint az idei év végére készült volna el a lepencei strand felújítása - írja a Termál Online.hu.
Tavaszig bezárt a szálloda és a fürdő Siklóson

Tavaszig bezárt a szálloda és a fürdő Siklóson 

A Siklósi Termálfürdő és a Hotel Castello is március 10-től várják újra a vendégeket.
Privát cégeknek adnák ki üzemeltetésre a miskolci fürdőket

Privát cégeknek adnák ki üzemeltetésre a miskolci fürdőket 

Új modellt dolgoznak ki a miskolci fürdők üzemeltetésére. Piaci szereplőket vonnának be a működtetésbe és a fürdők fejlesztésébe - írja a Termál Online.
Rövidebb nyitvatartás két budapesti fürdőben

Rövidebb nyitvatartás két budapesti fürdőben 

A Palatinus három órával előbb zár a hónap végétől. Jelentősen változik a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő nyitvatartása, valamint a szolgáltatásaik köre is módosul - írja a Termál Online.
Takarékossági intézkedések két jelentős vidéki fürdőben

Takarékossági intézkedések két jelentős vidéki fürdőben 

A szegedi Anna Fürdő elköszön egy időre a vendégektől, a mezőkövesdi Zsóry-fürdő pedig részlegesen üzemel tovább.
Mégsem tervez zárást ez a két nagy fürdő

Mégsem tervez zárást ez a két nagy fürdő 

Egy rádióinterjú alapján bejárta a sajtót a hír, hogy fürdőbezárási hullám közeleg és ennek kapcsán több nagy termálfürdő neve is említésre került. Közülük korábban a hajdúszoboszlói Hungarospa és most a Gyulai Várfürdő is cáfolta, hogy bezárnának - írja a Termál Online.
Előrehozzák az utószezont több fürdőben is

Előrehozzák az utószezont több fürdőben is 

Több fürdő is inkább az utószezonra jellemző csökkentett kapacitással megy majd, igaz, cserébe a jegyárak is csökkennek. 

Hosszabb nyitvatartás a budapesti fürdőkben 

Csütörtök estig harmadfokú hőségriasztás van érvényben. Emiatt több budapesti gyógyfürdő és strandfürdő a megszokottnál hosszabb nyitvatartási idővel várja a vendégeket - írja a Termál Online.

Megmarad, ami miatt szerettük a lepencei fürdőt 

A lepencei fürdő régi medencéit az eredeti helyükön építenék újjá, a felújításuk ugyanis nem lehetséges. Az egykori ikonikus kaszkádos ívek mindenképpen maradnak - írja a Termál Online.

A szlovákok is hozzánk jönnek fürdőzni 

Csak komoly korlátozások mellett nyithatnak a szlovákiai fürdők, ezért a szigorú szabályok hozzánk terelik a fürdőzni vágyókat.

A fürdőkben is a biztonság az első 

Pozitív tapasztalatai vannak azoknak a fürdő- és hotelüzemeltetőknek, akik újra kötelezővé tették a védettségi igazolványt a vendégeik számára. 

Egymás után jelentik be a fürdők a nyitási dátumaikat 

A végleges újranyitási időpontokat még befolyásolhatja az oltásszám alakulása - írja a Termál Online.

Készülhetnek már a szállodák, fürdők is? 

Nagy mértékű nyitás várható a kormánytól, ha elérjük a négymillió magyar beoltottat, ezzel pedig a kultúra és a vendéglátás terén szinte visszakaphatjuk a régi életünket - írja a Magyar Hírlap.

Állásidőn a Miskolci Fürdők dolgozóinak többsége 

A koronavírus-járvány tragikus gazdasági hatásai Miskolcot sem kerülték el, a veszélyhelyzet miatti bezárások a legnagyobb csapást a szolgáltatóiparra, a vendéglátásra és a turisztikai vállalkozásokra mérték – olvasható a miskolci önkormányzat által tegnap kiadott közleményben - írja a Termál Online.

Mit jelent a fürdőkben a maszkviselési szigorítás? 

Az elmúlt hónapokban már megszokhattuk, hogy meglehetősen szigorú higiéniai szabályokat kell betartaniuk a fürdőknek. Mostanra gyakorlatilag általánossá vált a bejáratnál a testhőmérséklet mérése, ami sok helyen kötelező kézfertőtlenítéssel és a papucshasználat megkövetelésével is együtt jár.

Így változtattak a szabályokon a fürdők 

Ez főleg a testhőmérséklet-mérésre és a maszkviselésre vonatkozik.

A fürdők is be lesznek kötve az NTAK-ba 

Zajlik a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia újragondolása, társadalmasítása, amely a pandémia miatt vált időszerűvé. Azt már lehet tudni, hogy a következő uniós tervezési ciklusban mi áll majd a fókuszban. 

Itt nyaralnak most a magyarok 

A „magyar tenger” mellett Görögország és Horvátország partjai a legtöbbet említett turisztikai célpontok az utazási tervekben és a közösségi média csevegésekben – derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

Nyit a sárvári fürdő és a szálláshelyei 

A Sárvári Kalandpark már a pünkösdi hétvégére megnyitja kapuit, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő június 12-től fogad vendégeket.

Május 30-án nyitnak a budapesti strandok 

A kormány 2020. május 16-i rendelete és Budapest Főváros Főpolgármesterének 2020. május 19-i döntése értelmében a budapesti strandok 2020. május 30-án nyitnak ki.

A fürdők pünkösdi nyitása a reális és biztonságos 

A Magyar Fürdőszövetség arra kéri a magyarországi fürdők üzemeltetőit, hogy higgadtan értelmezzék a kijárási korlátozás hétfőn életbe léptetett enyhítését, és várják meg a kormányzati részletszabályokat a létesítmények felelős megnyitásához. A vendégektől is türelmet kérnek, mert két-három hétre is szükség lehet a biztonságos működés előkészítéséhez.

A Hévízi-tó továbbra is nyitva 

A városban bezár a mozi, a múzeumok és a termelői piac, de a tó és a fedett fürdő üzemel. A Hévíz-Balaton Airport is felfüggeszti működését.

Dugig voltak decemberben a budapesti fürdők 

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. által üzemeltetett fürdőket és strandokat 2019-ben több mint 5 millió vendég kereste fel. Ez a kitűnő eredmény elsősorban a folyamatos fürdőfejlesztéseknek és a Budapestre irányuló, folyamatosan növekvő turisztikai forgalomnak köszönhető. Ennek megfelelően különösen magas volt a decemberi forgalom, amikor a 11 fürdőt 430.000 vendég kereste fel. Megvizsgáltuk, hogy mely fürdőket milyen országból látogatták.

Közel félmilliárd forintból épült új szaunakomplexum Zalakaroson 

Csaknem kétszáz ember befogadására alkalmas szaunakomplexum épült, mintegy 450 millió forint beruházással a Zalakarosi Fürdőben.

Valós idejű adatgyűjtés kezdődik néhány fürdőben 

Decemberben a Magyar Fürdőszövetség (MFSZ) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésében valós idejű adatgyűjtést célzó pilotprogram indul néhány magyarországi fürdőhelyen - közölte az MTÜ vezérigazgató-helyettese november 19-én Zalakaroson, az MFSZ közgyűlésén.

Telt házat várnak a fürdők is a hosszú hétvégére 

Országszerte magas a fürdők látogatottsága, sok a belföldi és külföldi vendég, a budapesti fürdőkben pedig hétfőn is rekordforgalomra számított a fürdőszövetség, és a Budapesti Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. - írta az MTI.

Szombaton nyitnak a budapesti strandok 

Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők strandterületei kerülnek megnyitásra, míg a 2018 októberében átadott Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandterületét várhatóan május 18-tól vehetik birtokba a nap és a víz szerelmesei. A hagyományos nyári strandok, a Római és Pünkösdfürdő június 2-án, illetve június 15-én nyit.

Megnyílt a Zalakarosi Fürdő felújított gyógykertje 

Az első fürdőzők már birtokba vették csütörtök reggel a Zalakarosi Fürdő teljes körűen felújított gyógykertjét és az ott található medencét, amit a gyógycentrumot érintő felújítás első ütemeként avattak fel.

A csehek lehetnek Nyíregyháza új vendégei 

Nyíregyháza 18 éve áll partnervárosi kapcsolatban Prága X. kerületével, ahová 2019. április 11-13. között a nyírségi főváros delegációja látogatást tett az új vezetés meghívására, a kapcsolatok tovább építése és mélyítése céljából.

Fürdőt építenek a Moldvára Prágában 

Egy a Moldván lebegő strandot és fürdőt terveznek Prága belvárosába. Ha minden jól megy, akkor a tájba tökéletesen belesimuló, mégis impozáns létesítmény 2019 nyarára el is készülhet. Mutatunk egy videót, hadd irigykedjünk egy kicsit - írja  hvg.hu

Kiemelkedő évet zárt a zalakarosi fürdő 

Kiemelkedő üzleti évet zárt tavaly a zalakarosi fürdő, a látogatók száma 5 százalékos növekedéssel meghaladta a 650 ezret - közölte a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel.

A csónakázó tó új napozóstéggel bővül 

Több mint 7,7 milliárd forintból fejlesztik a szolnoki tiszaligeti fürdőt - közölte a város polgármestere csütörtökön, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Egyre népszerűbbek a magyar gyógyfürdők 

A vendégek 9%-a érkezik beutalóval, a külföldi vendégek pedig különösen a Sziget Fesztivál és a decemberi ünnepek alatt látogatták a fürdőket.

Magyar-román fürdőháború a határ mentén 

Az elmúlt néhány évben több fürdőfejlesztés történt Románia határmenti vidékein. Annak jártunk utána, ezek a fejlesztések milyen módon befolyásolták a hajdú-bihari fürdők forgalmát. Kiderült: a strandok látogatottságát az időjárás mellett a külföldi konkurencia is befolyásolhatja. Öt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fürdő vezetőjétől kértünk vendégforgalmi adatokat, és megtudakoltuk a legtöbbször odalátogató külföldi fürdővendégek nemzetiségét is.

Víz Világnapja: hastánc, cigányzene és szelfirekord a budapesti fürdőkben 

Március 19-én, a Víz Világnapját megelőző vasárnap pezsdítő programok széles választéka várja korosztálytól függetlenül a vendégeket Budapest fürdőiben. A látogatók különböző stílusú kulturális produkciókkal és sportprogramokkal találkozhatnak: koncertek, DJ, hastánc, tradicionális cigánymuzsika és úszóversenyek is várják a kikapcsolódni vágyókat.

Föld alatti gigafürdő épülhet Diósdon 

Mintegy 11.000 négyzetméter barlangrendszert összekapcsolva, a világon egyedülálló módon, mészkőből, a föld felszíne alatt épülhet fel a hatalmas fürdőlétesítmény Diósdon.

Állami cég kezébe került a Rác fürdő sorsa 

A fürdőkomplexum sorsa a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-hez került.

Díjeső és vendégszámbővülés a budapesti fürdőkben 

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. állandó fürdői az idei év első három negyedévében is kitűnően teljesítettek. A 2016. január–szeptemberi időszakban körülbelül 2,2 millió vendég kereste fel az állandó fürdőket, ami közel 5%-os növekedést jelent.

A fürdők mellett az attrakciók húzták Miskolc turizmusát 

Jól alakult a nyári szezon Miskolcon, a turisták által a városban töltött vendégéjszakák száma több mint 12%-kal emelkedett az előző évhez képest. A fürdők mellett a turisztikai attrakciók látogatottsága is jelentősen nőtt.

Magyar Fürdőszövetség: béremelésre és fejlesztésre kell a többletforrás 

Szezonértékelő sajtótájékoztatót tartott a Magyar Fürdőszövetség, amelyen az eddigi eredmények mellett a szövetség jövőbeni céljairól is szó esett.

Találja ki, melyik lett az Év Fürdője 2016-ban! 

Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, amelyben közel 200 magyarországi fürdőre három kategóriában lehetett voksolni. A végeredmény változatos képet mutat: a nyertesek az ország egymástól távoli pontjairól kerültek ki, és jellegükben is mások. Idén egy barlangfürdőt, egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot szerettek hazánkban a legjobban.

Az időjárás sem fogott ki a harkányi gyógyfürdőn 

Hiába a kedvezőtlenebb időjárás, a tavalyival időarányosan körülbelül megegyező látogatószámmal zárta a nyarat a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő.

Kalákában készült kútfürdőt adtak át a Vajdaságban 

Több év gondolkodást és tervezést követően augusztus 8-án kezdődött meg és 17-én ért véget az I. Vajdasági fürdő- és közösségépítő kaláka, négy ország fiataljainak részvételével. A magyarkanizsai Wemsical Serbia szervezésében létrejött megmozdulás keretében felújított Csordakút avagy Baráthok kútja Ilonafalu határában található.

Növekvő árbevétel, sorozatos beruházások a hazai fürdőkben 

A KSH nemrég közzétett statisztikái szerint a közfürdők árbevétele folyó áron 2014-ben 17%-kal emelkedett, és megközelítette a 127 milliárd forintot. Hazánkban az utóbbi időben számos fürdőfejlesztést valósítottak meg, a bővítéseknek azonban még nincs vége.

Íme a teljes lista: ezekben a fürdőkben csobbanhat ma éjszaka 

Július 29-én éjjel újra kinyitnak a hazai fürdők a Strandok éjszakája program keretében. Nézze meg, hol pancsolhat ma este!
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!