hirdetés
hirdetés

A leépítéseknek a szektorban még nincs vége

A legnagyobb szállodás cégeknél 7 százalékkal csökkent a dolgozók száma a járvány után, de a végeredmény ennél jóval rosszabb lehet.

hirdetés

Bár konkrét hivatalos adatok még nincsenek arról, hogy a turizmusban vagy a vendéglátásban dolgozók közül hányan vesztették el a munkájukat a koronavírus-járvány hatására, de a két szektorból rengeteg embert küldtek el az elmúlt hónapokban - írja a G7.hu.

A cikk szerint áprilisban a kereskedelmi szálláshelyek összesített bevétele az egy évvel korábbinak a három százalékát sem érte el.

Az adóhatósághoz leadott létszámadatok szerint a húsz legnagyobb szállodaipari cégnél a dolgozók száma áprilisban átlagosan hét százalékkal volt alacsonyabb, mint februárban. A vendéglátásban ez a szám kissé magasabb, de ehhez nagyban hozzájárul, hogy a viszonylag sok embert foglalkoztató közétkeztetési cégeknél esetenként a munkatársak 25-30 százalékát is elküldték.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke, Flesch Tamás ezzel kapcsolatban azt mondta: pontos adataik nincsenek, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy szállodáknál 30-40, a vendéglátásban ennél is nagyobb, 70-80 százalékos lehetett a leépítés. Azaz a két iparágban több tízezer munkahely szűnt meg.

(forrás: g7.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai