hirdetés
hirdetés

Augusztus 1-től ismét változások a határátlépésben

Közzétették a Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatóját arról, hogy augusztus 1-től milyen feltételekkel léphet be magyar állampolgár sárga és piros jelzésű országból Magyarország területére, valamint mi a teendője akkor, ha az elrendelt hatósági házi karatén alól mentesülni szeretne.

hirdetés

A Nemzeti Népegészségügyi Központ látványos infógrafikáját jelentette meg a koronavírus hivatalos tájékoztató oldala a koronavirus.gov.hu. Ebből többek között az is kiderült, hogy milyen teendői vannak annak a magyar állampolgárnak, amely sárga vagy piros jelzésű országból érkezik haza augusztus 1-től és szeretne mentesülni az elrendelt hatósági házi karatén alól:

  • A mentesség iránti kérelmet a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely szerint illetékes kormányhivatal kerületi vagy járási hivatalnál általános illeték (3000 forint) megfizetése mellett lehet kezdeményezni.
  • A mentesség iránti kérelmet az Ügyfélkapun vagy kézbesítőn (pl.: családtag) keresztül lehet beadni a lakóhely, tartózkodási hely, szálláshely szerint illetékes kormányhivatal kerületi vagy járási hivatalához.
  • Az utazáshoz kötött mintavételt végző egészségügyi szolgáltatók elérhetősége megtalálható a www.nnk.gov.hu oldalon.
  • Az utazáshoz kötött mintavételi vizsgálatok díjait az egészségügyi szolgáltató saját hatáskörben határozza meg. Az elkészült eredmények az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) felületén keresztül, vagy e-mailben kerülnek küldésre a kérelmező részére.

 

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai