hirdetés
hirdetés

Az idén felépítik a Vörös teret a Hungexpón

Az idén 40 éves születésnapját ünneplő Utazás kiállítás szervezői sok téren megújulást ígérnek. Néhány dologban, így például a szakmai programok tekintetében azonban ragaszkodnak az elmúlt években kialakult gyakorlathoz, mely tagadhatatlanul sikert hozott és növekedési pályára állította az Utazás kiállítás szakmai vonalát.

hirdetés

Idén Oroszország nyerte el a külföldi díszvendég státuszt, ő kerül tehát fókuszba a szakmai programokon is. Várhatóan az Utazás kiállítás második napján, pénteken kerül sor az Oroszország részéről szervezett turisztikai témájú konferencia megrendezésére. Emellett az Utazás kiállítás szakmai programjában több témának is lesz orosz vonatkozása. A tervek szerint külön előadást hallhatnak majd az érdeklődők a Budapest-Szentpétervár közötti folyami hajózás lehetőségeiről. Bemutatkoznak a különböző orosz desztinációk, illetve azok a magyar célpontok, ahol kifejezetten az orosz utazók fogadására specializálódtak. A nemzetközi szintű sportesemények kapcsán esettanulmány formájában tájékozódhatunk az oroszországi labdarúgó-világbajnokság turisztikai vonatkozásairól.

Az orosz témák mellett az Utazás kiállítás immár hagyományosnak tekinthető, kétszer fél napos konferenciasorozata is izgalmas és aktuális témákat állít a középpontba. A rendezvény nyitónapján, március 2-án 14 órakor Dr. Somogyi Zoltán (UNWTO) trendriportjával indul a szakmai program, amely a nemzetközi kitekintés mellett kiemelten foglalkozik majd a turizmus biztonságának kérdésével. A témát tovább boncolgatva a Tunéziai Turisztikai Hivatal előadása lesz hallható a terrorfenyegetettséggel kapcsolatos tapasztalatokról és Tunézia, mint desztináció jövőbeli lehetőségeiről. Majd ellenpontként következik Magyarország, mint biztonságos úti cél és ennek a turizmusban kihasználható előnyei. Az első nap zárásaként pedig a nemzetközi szintű sportesemények turizmusra gyakorolt hatásairól lesz szó a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, a budapesti FINA és a 2024-es olimpiai pályázat példáján keresztül.

Március 3-án, pénteken délelőtt az egészségturizmusról lesz szó egy fél napos konferencia keretében, és folytatódik a tavaly megkezdett Turisztikai Csúcstalálkozó sorozat a KKVHáz szervezésében. Ezzel párhuzamosan számos szekcióelőadáson vehetnek részt az érdeklődők többek között olyan aktuális témákat feldolgozva, mint a turizmuson belül kialakult munkaerőhiány vagy a meleg turizmus.

Oroszország nem csupán a szakmai programokon kerül a középpontba. Az Utazás kiállítás szervezői ettől az évtől kezdve sokkal nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni a külföldi díszvendégre. Szeretnék azt az illúziót nyújtani a látogatóknak, mintha valóban Oroszországban járnának. A pavilon főközlekedési útjainak átrendezésével és az orosz stand középre helyezésével máris a díszvendég irányába terelik a közönséget. Érkezéskor a Vörös tér látványát ígérik, a bejáratnál pedig szamovárban főzött teával fogadják a látogatókat. Oroszország, mint desztináció bemutatkozásán túl számos kulturális és gasztronómiai programmal varázsolják Budapestre az orosz életérzést.

Az Utazás kiállítás március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban vár minden szakmai érdeklődőt és utazót. A rendezvény és a szakmai program részletei az utazas.hungexpo.hu weboldalon találhatók, ahol kedvezményes belépőjegy is vásárolható.

A moszkvai Vörös tér (Fotó: Christophe Meneboeuf / Wikipedia)
A moszkvai Vörös tér (Fotó: Christophe Meneboeuf / Wikipedia)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk