hirdetés

Balatoni szállodával gyarapodott Mészáros Lőrinc szállodabirodalma

A balatonalmádi Ramada hotel üzemeltetése és tulajdonjoga  egyaránt a polihisztor gázszerelőhöz került - számolt be a Napi.hu.

hirdetés

A Magyar Nemzet nemrég még arról számolt be, hogy Ramada Hotel and Resort működtetését az Event-Immo Kft. átvette az eddigi üzemeltetést végző Aurora Hotels Kft-től. A Napi.hu már azt is kiderítette, hogy a Mészáros tulajdonában levő R-Kord Kft. a hotel épületét is megvette. Az üzemeltetési és tulajdoni jogot Mészáros Wossala György családjától és két kínai partnerétől, Xu Ruitől és Xu Zhenquingtől szerezte meg.

Mészáros Lőrinc Alcsúti Szálloda Projekt Kft. révén újítja meg egykori Habsburg-kastélyt Alcsúton. Egyeztetnek Hunguest 19 házának átvételéről. Alkalmi vétel az épülő szállodabirodalom számára felszámolás alatt levő egerszalóki Saliris Resort Hotel és a Questor-tulajdon mátraházi Lifestyle Hotel Mátra. A Napi.hu úgy tudja, hogy a következő lépés budapesti szállodák bekebelezése lehet.

A Ramada felújítására korábban 2,9 milliárdnyi, svájci frank alapú hitelt vettek fel, ami miatt egy ideig komoly anyagi nehézségekkel kellett szembenéznie a Wossala Hotels Kft-nek. 2009-ben egy  mindössze 4 millió forintos beszállítói tartozás miatt felszámolási eljárást indítottak a cég ellen, mely 2014 elejére nyugvópontra jutott. A szálloda teljesítménye az utóbbi években egyre biztatóbban alakult. 2012-ben még 147 millió forintos veszteséget termelt, mely tavaly már 181 millió forintos mérleg szerint eredményre javult; a 2015-ös árbevétel már megközelítette a 850 millió forintot - számolt be a portál.

(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk